<-- NIET ACTIEF -->

Als er iets is dat past bij mooi weer, dan is het wel een festival. Daarom verzamelden we de leukste foodfestivals voor de maand juni. Proef van de mobiele keuken, volg een yogales of kookdemonstratie en werk je in het zweet tijdens een bootcamp. Je hebt maar één ding nodig: een lege agenda.

Healthy Fest

Wanneer? 3,4 en 5 juni
Waar? Center Parcs de Eemhof
In een bosrijke omgeving werk je je in het zweet tijdens een bootcamp, dompel je je onder in het beruchte ijsbad van iceman Wim Hoff en word je helemaal zen tijdens de kampvuurmeditatie. Op dit driedaagse festival vind je workshops, lezingen en informatie over sport, mind en food.

Broccoli Festival

Wanneer? 4 juni
Waar? Acherpad, Almere
Een festival vernoemen naar één van de lekkerste groente groenten? Waarom ook niet! Op het Broccoli Festival kun je struinen langs de markt, biologisch eten en drinken, yogalessen uitproberen en workshops volgen. Maak je eigen deodorant of leer het geheim van een lekkere groene smoothie.

Taste of Amsterdam

Wanneer? 2,3,4,5 juni
Waar? Amstelpark, Amsterdam
Een wijnproeverij, kookdemonstraties van bekende Nederlandse chefs en leuke (eet)activiteiten voor kinderen, bij Tase of Amsterdam vind je het allemaal. Vergeet niet de lekkere hapjes te proeven op de markt.

Lepeltje Lepeltje

Wanneer? 3 t/m 5 juni, 24 t/m 26 juni
Waar? Dordrecht, Utrecht
Eten, eten en nog meer eten, dat kun je bij Lepeltje Lepeltje. Maar er zijn ook hippe bandjes en leuke activiteiten voor kinderen, zoals een lepel omtoveren tot jouw lievelingsdier. Met de milieuvriendelijke plastic beker die je bij binnenkomst krijgt, steun je ook meteen Voedselbank Utrecht en het is natuurlijk beter voor het milieu.

Food Unplugged

Wanneer? 24 juni
Waar? Op het Kazerneterrein in Ede
Een foodfestival waarbij het eerlijke eten van boeren in de schijnwerpers wordt gezet. Boordevol workshops, colleges en inspirerende producten. Youth Food Movement vertelt over hun uitdagingen om de voedselketen te verduurzamen en Kees Aarts van Protix vertelt over de proteïnerevolutie. Je kunt ook zelf je handen uit de mouwen steken bij talloze workshops, zoals de wonderlijke smaak van cressen en zeewier als culinair ingrediënt. En dat allemaal onder het genot van een piano, drankje, muzikale gast en lekker eten uit de buurt.

Proef de Krimpenerwaard

Wanneer? 25 juni
Waar? Steekmuseum Krimpenerwaard
Een lokaal foodfestival waar koks uit de Krimpenerwaard koken met lokale ingrediënten. Ga zitten op een picknickkleed en neem een drankje en hapje in dit openlucht restaurant. Ondertussen geniet je van live muziek, kookworkshops en proeverijen. Je smaakpapillen worden hier ultiem gelukkig!

BARREL Food Truck Festival

Wanneer? 25 en 26 juni
Waar? Raadhuisplein, Emmen
De mobiele keukens zijn niet meer weg te denken uit Nederland. Trucks met smoothies, hotdogs, burgers, pizza’s en tortilla’s lachen je tegemoet. Ga van huis met (lekkere) trek en kom thuis met een gevulde maag.