<-- NIET ACTIEF -->

Overal zie je mensen bakken; muffins, appeltaart en quiches. Heel lekker, alleen heb je hier wel een oven voor nodig. En genoeg tijd. Heb je dit niet? Dan is het heel verleidelijk om toch naar die zak chips te grijpen. Doe het niet! Deze gezonde snacks maak je zónder oven.

Komkommerschuitjes met kruidenkaas

  • 2 eetlepels naturel roomkaas
  • Fijngehakte bieslook
  • 1 komkommer

Roer de bieslook en de naturel roomkaas door elkaar. Snij de komkommer doormidden en schraap het binnenste gedeelte eruit met een theelepel. Vul de holte op met de kruidenkaas. Laat de komkommer even opstijven in de koelkast en snij hem dan in plakjes van 1 centimeter dik.

Crunchy kikkererwten

  • 200 gram uitgelekte kikkererwten
  • 1 eetlepel (kokos)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • Zout

Laat de olie warm worden in een pan op halfhoog vuur. Hussel ondertussen de kikkererwten en de specerijen door elkaar. Giet ze vervolgens in de pan en bak ze ongeveer vijftien minuten. Roer regelmatig om te voorkomen dat ze aanbranden. Als ze goudbruin zijn en er knapperig uitzien, zijn ze klaar.

Tip: voeg een theelepel knoflookpoeder toe.

Mueslireep

  • 50 gram kokosolie
  • 60 gram honing
  • ¼ theelepel kaneel
  • 90 gram havermout
  • 150 gram noten/zaden (amandel, zonnebloempitten)
  • 150 gram gedroogd fruit (vijgen, dadels, abrikozen)

Mix alle ingrediënten in een grote kom totdat er een grote, kleverige massa ontstaat. Is het iets te droog? Voeg dan extra honing toe. Doe een laag bakpapier in een bakschaal en leg het mengsel neer. Rol het vervolgens met een deegroller tot een mooie plak en plaats de schaal een nacht in de vriezer. De volgende ochtend snijd je de plak in ongeveer 12 repen.

Tip: voeg een banaan toe.