<-- NIET ACTIEF -->

Je haar en huid worden mooier, het helpt kilo’s verliezen, voorkomt (vr)eetbuiten én het geeft meer energie. De voordelen van een suikervrij voedingspatroon zijn eindeloos. Maar hoe stil je zonder suiker de zoete trek? gezondNU verzamelde de lekkerste recepten voor suikervrije snacks. Baktalent is niet vereist.

1. Ik-bak-je-niet-reep

Met deze reep houd je niet alleen je maag, maar ook jezelf voor de gek. Het ziet eruit als ongezonde snack, maar de ingrediënten zijn 100 procent puur en suikervrij. Je hebt geen oven nodig, alleen een koelkast, de ingrediënten en 10 minuten van je tijd.

Benodigdheden voor 6 repen:

  • 180 gram gehakte dadels
  • 200 gram pindakaas (zonder suiker)
  • 35 gram geraspte kokos
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 snufje zout

Stop alle ingrediënten in de keukenmachine en meng het in ongeveer 4 minuten tot een glad mengsel. Let op, het mengsel is erg kleverig. Bekleed een bakvorm met vetvrij bakpapier en druk het mengsel hier in. Laat het vervolgens 30 minuten in de koelkast staan, voordat je het in repen snijdt.

2. Banaanhavermoutkoekjes

De ingrediënten van deze koekjes vind je in bijna ieder keukenkastje. En het is ook nog eens suikervrij, zuivelvrij, veganistisch en budgetproof.

Benodigdheden:

  • 2 bananen
  • 100 gram havermout
  • 1 eetlepel lijnzaad

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden. Prak de bananen en voeg de andere ingrediënten toe. Kneed het tot koekjesdeeg en maak er vervolgens koekjes van. Zet de koekjes 12 tot 15 minuten in de oven.

Variatietip: Voeg pure chocolade, rozijnen, gehakte noten of blauwe bessen aan het mengsel toe.

3. Kokosmakronen

Ook zonder suiker kun je genieten van deze Deense specialiteit, tenzij vieze handen je afschrikken.

Benodigdheden voor 3 stuks:

  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 ei
  • 1 eetlepel agavesiroop

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop het ei en meng het vervolgens met agavesiroop. Voeg dan de geraspte kokos toe en meng het tot een stevige massa. Vorm van deze massa kleine porties op de bakplaat en druk het een beetje plat. Bak de kokosmakronen in 20 minuten goudbruin in de oven.

4. Bananenbrood

Banenbrood zit tussen een cake en brood in. Daarom kun je het prima als ontbijt eten of gewoon bij de koffie. Een plakje smaakt alleen wel altijd naar meer.

Benodigdheden:

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram dadels
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • anderhalve lepel baking soda
  • snufje zout
  • 60 gram grof gehakte hazelnoten

Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de ontpitte dadels en bananen in de keukenmachine tot een glad mengsel. Klop in 2 minuten de eieren met het zout tot een luchtig mengsel. Meng daarna de eieren voorzichtig door het bananenmengel en spatel het amandelmeel en de baking soda erdoor. Roer dit tot een egaal mengsel. Bekleed een cakevorm met bakpapier, giet het mengsel in de vorm en bak de cake in 45 tot 50 minuten goudbruin.