Brood, crackers, pizza, paneermeel: gluten zijn overal! Dit laten staan is best een uitdaging, helemaal met kerst en oud & nieuw in het vooruitzicht. Want wat maak je voor tussendoortje en wat wordt de klapper van het kerstdiner? Wij delen twee gluten- en lactosevrije recepten.

Gluten- en lactosevrije Chocolat Cookie granenrepen

Ingrediënten voor 4 repen:

  • 3 Céréal Glutenfree & Lactosefree Cookies met Stukjes Chocolade
  • 1/2 rijpe banaan
  • 15g hele amandelen
  • 1 el kokosmeel
  • 1 el honing
  • 1 el maïsolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Breek de koekjes in stukjes en hak de amandelen fijn.
  3. Doe de fijngehakte amandelen, banaan, gebroken cookies, olie, kokosmeel en de honing in een kom.
  4. Meng alles met elkaar tot je een kleverige massa krijgt.
  5. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en vul deze met het deeg. Druk goed aan, zodat het deeg overal even dik is.
  6. Bak 20-25 minuten in de oven totdat het mooi bruin is.
  7. Haal uit de oven en maak inkepingen met je mes waar je de plak straks wilt snijden.
  8. Laat de plak goed afkoelen en snijd dan in repen.
Voedingswaarde per 100g: Voedingswaarde per reep:
Energie : 376 Kcal
Vet : 21 g
Koolhydraten : 40 g
Waarvan suikers : 24 g
Voedingsvezels : 3 g
Eiwitten : 5 g
Energie : 132 Kcal
Vet : 7,5 g
Koolhydraten : 14 g
Waarvan suikers : 8 g
Voedingsvezels : 1 g
Eiwitten : 2 g

Gluten- en lactosevrij dessertglaasje met aardbeien en marmercake

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 ml lactosevrije yoghurt
  • 1 el aardbeienconfituur zonder toegevoegde suikers
  • 250 gr aardbeien
  • 2 Céréal Glutenfree & Lactosefree Mini Cakes Marmer

Bereiding:

  1. Meng de yoghurt en confituur.
  2. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
  3. Maak de aardbeien schoon en snij in kleine blokjes. Snij de cake in blokjes.
  4. Verdeel de cake over vier glaasjes. Doe er een paar scheppen van het yoghurtmengsel bij en versier met stukjes aardbei.

Tip: Je kan ook steeds sojaproducten of plantaardige alternatieven voor yoghurt (bv amandel of kokossmaak) gebruiken!

Voedingswaarde per 100g: Voedingswaarde per reep:
Energie : 90 Kcal
Vet : 4 g
Koolhydraten : 11 g
Waarvan suikers : 8 g
Voedingsvezels : 1 g
Eiwitten : 3 g
Energie : 130 Kcal
Vet : 5 g
Koolhydraten : 16 g
Waarvan suikers : 12 g
Voedingsvezels : 2 g
Eiwitten : 4 g