Haring, ansjovis, sardine, sprot, makreel, zalm en tonijn behoren tot de vette vissen. De allervetste vis van allemaal is de paling.
Kokoscurry met zalm
Ingredients
- 1 krop paksoi
- 300 gram peultjes
- 4 stuks lente-uitje
- 500 gram zalm vers
- 320 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepels eetlepels groene curry
- 400 mililiter kokosmelk
- 1 stuks limoen
- 1 bosje koriander
Instructions
- Snijd de paksoi in grove repen en houd het bladgroen apart.
- Dop de peultjes.
- Snijd de grote peulen een keer door.
- De lente-ui mag in stukken van zo’n drie centimeter.
- De zalm gaat in blokjes.
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit een grote pan of wok op middelhoog vuur, doe de olie in de pan en fruit de currypasta.
- Voeg de peultjes en het witte gedeelte van de paksoi toe.
- Giet de kokosmelk erbij en roer door.
- Breng het tegen de kook aan en laat het even sudderen.
- Voeg de zalmblokjes en wat paksoibladgroen toe, schep voorzichtig om en laat deze in vier minuten gaar worden.
- Serveer de rijst met de curry en garneer met limoen en koriander.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.