<-- NIET ACTIEF -->

Pasen vieren we dit jaar dan wel in klein comité, maar dat betekent niet dat we er niet iets feestelijks van kunnen maken. Pak dit jaar éxtra uit door de lekkerste gerechten op tafel te toveren. Heb je geen inspiratie? Wij verzamelden 4 recepten die niet alleen heerlijk smaken tijdens Pasen, maar ook vliegensvlug op tafel staan.

1. Recept: Groene shakshuka

Op de redactie zijn we er gek op: shakshuka. Dit supersimpele gerecht uit het Midden-Oosten staat binnen no-time op tafel en is ook een gezonde keuze. Het recept voor het paasdiner dat we hieronder delen zit tjokvol groene groente. Dat smaakt naar lente! Dit recept is overigens ook perfect om na Pasen je kliekjes in te verwerken.

Ingrediënten voor 4 personen:

750 gram spinazie deelblokjes (diepvries), 200 gram tuinerwten (diepvries), 4 eieren, 100 groene aspergetips, 50 gram geitenkaasbolletjes, 4 takjes basilicum, een half wit rustiek roggebrood

Bereiding:

Doe de spinazieblokjes met 2 eetlepels water in een hapjespan en verhit op laag vuur met de deksel op de ban. Voeg, als de spinazie zachtjes kookt, de tuinerwten toe en roer door. Maak 4 kuiltjes in het spinaziemengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Verdeel de aspergetips over het geheel en laat het met de deksel op de pan 12-15 minuten op laag vuur garen. Verdeel de geitenkaasbolletjes en de blaadjes van de basilicum over de shakshuka. Serveer in de pan met het brood of pitabroodjes er apart bij.

2. Recept: paasdiner met wortelsoep met kokos

Soep is altijd goed, dus ook met Pasen. Zeker als het een lekkere wortelsoep met kokos is. Voor deze soep heb je bijna geen ingrediënten nodig en wat er wel in zit, is verser dan vers. Makkelijk, lekker én gezond – wat wil je nog meer?

Ingrediënten voor 4 personen:

4 winterpenen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 milliliter groentebouillon, 400 ml kokosmelk, 1 cm geraspte gember, halve theelepel komijnpoeder, 2 theelepels citroensap, snuf peper

Bereiding:

Snijd de ui fijn en bak dit in een olijfolie glazig. Maak de winterpenen goed schoon en snijd ze in kleine blokjes. Pers de knoflook en voeg dit samen met de winterpeen, gember, knoflook en halve theelepel komijnpoeder bij de uien. Bak dit even mee. Voeg de groentebouillon toe en laat je soep in wording 15 minuten pruttelen. Voeg de kokosmelk en citroensap dan toe en verwarm het even mee. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te dik vindt. Je paasdiner is klaar!

3. Recept: Salade met groene asperges en zilvervliesrijst

Een salade waar (bijna) niemand zijn neus voor ophaalt, is deze met groene asperges en zilvervliesrijst. Naast dat deze salade lekker is, is hij door de zilvervliesrijst en groente ook nog eens vezelrijk. Win-winsituatie! Ga jij voor dit gerecht met Pasen?

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram zilvervliesrijst, 2 eetlepels zonnebloempitten, 200 gram groene asperges, 200 gram mais, 4 bosui, 12 radijsjes, flinke hand spinazie, 4 eetlepels granaatappelpitjes, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels mosterd, zeezout, peper, verse muntblaadjes

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat het afkoelen. Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder olie. Blancheer de groene asperges en laat de mais uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes, de radijsjes in plakjes en de groene asperges in schuine stukken. Maak een dressing van olijfolie, azijn, honing en mosterd. Proef het even en voeg eventueel wat peper en zout toe. Meng alle ingrediënten. Strooi zonnebloempitten, muntblaadjes en granaatappelpitjes over de salade voor een gezonde finishing touch.

4. Recept: Gezondere chocolademousse voor Pasen

Kun je nog wel wat paasdiner inspiratie gebruiken? Dan ga je van dit recept vast watertanden. Als je geen zin hebt om na het paasdiner voller dan vol te zitten, dan is dit toetje een aanrader.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 rijpe banaan, 1 avocado, 2 theelepels rauwe cacaopoeder, 1 handje blauwe bessen, 1 eetlepel kokosrasp

Bereiding:

Doe de banaan en avocado in de keukenmachine en meng tot een gladde massa. Voeg cacaopoeder toe en mix dit tot een geheel. Schep het mengsel in kleine bakjes en laat het ongeveer een half uur koud worden in de koelkast. Garneer het voor het serveren met wat verse blauwe bessen en kokosrasp.

Dit artikel is in samenwerking met Jumbo en Smulweb tot stand gekomen.