<-- NIET ACTIEF -->

Of je nu op de bank onder een dekentje kruipt, een flinke wandeling maakt of een gezond maaltje kookt: luisterboeken zijn je beste vriend! En wist je dat het luisteren naar verhalen ook nog eens gezond is? Zo vermindert het stress en verbetert het je geheugen. De redacteuren van gezondNU zijn fan van Storytel en delen hun 9 favoriete boeken.

Leven zonder Filter - Fleur van Groningen

Fleur van Groningen

Dit vinden wij echt een prachtig boek! Fleur is ervaringsdeskundige en neemt je mee in haar belevingswereld. Met praktische voorbeelden laat zij zien: hoe ziet het leven van een hsp eruit? Ze vertelt over haar eigen uitdagingen (ervaringsverhaal), maar geeft ook tips: hoe kun je omgaan met je hoogsensitiviteit?

Alleen - Tim Voors

Tim Voors

Van boeken met reisverhalen smullen wij, zeker in deze saaie coronatijd. Tim neemt je in dit boek mee tijdens zijn indrukwekkende voettocht van Mexico naar Canada. Het inspireert om ook zo’n wandeltocht alleen te maken of om vooral op de bank te blijven zitten.

De mooie voedselmachine - Giulia Enders

Giulia Enders

Wie meer wil weten over zijn spijsvertering, heeft het perfecte boek gevonden. Arts Giulia Enders vertelt alles wat je moet weten over deze ingenieuze voedselmachine en brengt complexe informatie op een superleuke manier.

Berthold Gunster

Berthold Gunster is de master in omdenken en al zijn boeken zijn inspirerend. Ze laten je anders nadenken over problemen en situaties in het dagelijks leven. Het idee: door om te denken zorg je niet (alleen) voor een oplossing, maar maak je van een probleem een mogelijkheid. Wij houden ervan!

Na de proefperiode 11.99 per 30 dagen en altijd opzegbaar.

Graeme Simsion

Wij vonden dit een erg geestig boek over een autist die op zoek is naar een levenspartner en daarbij vooral de hulp inroept van lijstjes, schema en structuur. Een mooi kijkje in het hoofd van de autistische Don Tillman. De andere delen zijn ook erg leuk.

Liesbeth Smit

Een mooi boek van journalist Liesbeth Smit over introvert zijn, waarin ze afrekent met het idee dat introversie iets zieligs of saais zou zijn. Een boek vol herkenning, maar ook net zo interessant voor mensen die extravert zijn (of iets ertussenin).

Rutger Bregman

Deze titel zette gezondNU enorm aan het denken. Het belicht dat de mens van binnen goed is, en dat de wereld eigenlijk een veel mooiere plek is dat hij soms lijkt. De nieuwste inzichten uit de psychologie, economie, biologie en archeologie.

De kracht van kwetsbaarheid

Brené Brown

Kwetsbaarheid is een emotie waar bijna niemand zich prettig bij voelt. Maar het is ook de basis van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde.

Lisette Thooft

In dit boek beschrijft Lisette wat ze heeft gedaan om geen ‘hoofd op pootjes’ meer te zijn, van MDMA tot stembevrijding. Het is een uitnodiging om open te staan voor andere manieren van zelfontwikkeling én een gids vol praktische tips om je lichaamsbewustzijn te vergroten.

Na de proefperiode 11.99 per 30 dagen en altijd opzegbaar.