<-- NIET ACTIEF -->

Of je nu op de bank onder een dekentje kruipt, een flinke wandeling maakt of een gezond maaltje kookt: luisterboeken zijn je beste vriend! En wist je dat het luisteren naar verhalen ook nog eens gezond is? Zo vermindert het stress en verbetert het je geheugen. De redacteuren van gezondNU zijn fan van Storytel en delen hun 10 favoriete boeken.

Miriam Lancewood

Kan jouw leven wel een portie avontuur gebruiken? Duik dan in het boek van de Nederlandse Miriam Lancewood. In geuren en kleuren beschrijft ze haar leven in de woeste natuur van Nieuw-Zeeland. Wij smulden van haar verhalen over het vinden van de perfecte plek voor een tent, het zoeken van eten en de bijzondere ontmoetingen in de wildernis.

Judith Vissers

Boeken over autisme zijn er genoeg geschreven. Maar wat er precies omgaat in het hoofd van iemand met deze ontwikkelingsstoornis, blijft vaak een raadsel. Judith Visser geeft in het boek Zondagskind een eerlijk beeld van de belevingswereld van iemand met Asperger. Een must-read als je het ons vraagt.

Brit Bennett

In de Vervlogen helft vertelt Brit Bennett het verhaal van twee tweelingzussen die opgroeien in een buurt waar iedereen zo wit mogelijk wil zijn. Op een dag besluiten ze weg te lopen: de één doet zich voor als een witte vrouw, de ander krijgt een kind met een zwarte man. Een verhaal wat je niet kunt wegleggen en waarin een belangrijk thema wordt behandeld.

Jelle Hermus

Dat het geen missie onmogelijk is om je leven stap voor stap leuker te maken, bewijst Jelle Hermus. Hij laat in zijn boek zien hoe je door het zetten van kleine stappen je leven in een opwaartse spiraal krijgt. Het effect? Je voelt je vrijer, blijer en meer voldaan. Wij zijn fan van zijn positieve en verfrissende kijk op het leven.

Na de proefperiode 11.99 per 30 dagen en altijd opzegbaar.

Cindy Pieterse

Een maf en luchtig boek over geit Dena, geschreven door cabaretier en woordkunstenaar Cindy Pieterse. Geit Dena is een zelfbenoemde geitengoeroe die in ruil voor eten mensen advies geeft over het leven. Als ze ontdekt wordt door een influencer, wordt ze ongekend populair en zijn de gevolgen niet te overzien. Een humoristisch persiflage op onze maatschappij, social media en bijbehorende influencers.

Ruben Mersch

De titel van het boek slaat de spijker op zijn kop. De Vlaamse filosoof en bioloog Ruben Mersch laat, met fantastische voorbeelden, zien hoe we om de tuin worden geleid (of onszelf om de tuin leiden). We zien namelijk wat we willen zien. Door dit psychologieboek kom je erachter hoe jij beslissingen neemt (of juist niet).

Splinter Chabot

Confettiregen is een prachtig boek van Splinter Chabot, ingesproken door Rik van de Westelaken. Splinter Chabot heeft een mooie, ontroerende en oprechte manier van schrijven. Het boek gaat over de durf om jezelf te worden. Een belangrijk thema en daarom een boek dat je echt gelezen wilt hebben.

Twan Huys

Als gezondNU-redactie zijn we allemaal gepassioneerde wandelaars, net als Twan Huys. In zijn boek beschrijft hij de mooiste wandelgebieden van Nederland. Van de Tiengemeten tot de Veluwe en Schoorlse Duinen. Dat wordt genieten deze zomer!

Héctor Garcia

Leer om je niet te concentreren op wat dringend is, maar wat belangrijk voor je is. In een wereld waar alles beter, sneller en groter moet, worden we vaak meegesleurd door de dagelijkse beslommeringen. Met dit boek sta je stil bij de vraag: waar draait het leven écht om? Het vinden van je ikigai (je reden van bestaan) is één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, volgens het Japanse eiland Okinawa.

Haemin Sunim

Rust vinden in een drukke wereld, daar gaan de wijsheden over van de Boeddistische monnik Haemin Sunim. Het boek biedt inzichten en adviezen om mindful in het leven te staan. De korte hoofdstukken zetten je aan het denken. Het inspireert je om niet je omgeving te controleren, maar de manier waarop je de wereld waarneemt. Neem de tijd om af en toe een hoofdstuk te lezen, het te laten bezinken en dan toe te passen.

Na de proefperiode 11.99 per 30 dagen en altijd opzegbaar.