Je hebt van die professionals die net dat tandje harder lopen om ervoor te zorgen dat jij fitter, gezonder of gelukkiger wordt. gezondNU selecteerde samen met cardioloog Janneke Wittekoek en huisarts Tamara de Weijer vijf genomineerden die mogen meedingen naar de eretitel ‘Gezonde Held van 2019’. Breng je stem uit op deze helden en maak kans op een mooi cadeau.

Gynaecoloog en orthomoleculair arts Barbara Havenith

Reden: Met haar medische kunde en voedingskennis geeft ze vrouwen de beste zorg

Gynaecoloog Barbara Havenith weet veel op medisch-technisch vlak en over het effect van voeding op je gezondheid. Ze kijkt op een volledige andere manier naar klachten en aandoeningen van vrouwen, namelijk vanuit een holistisch perspectief en zet medicatie alleen in wanneer het echt noodzakelijk is. Ze staat voor wat zij belangrijk vindt, de beste zorg voor vrouwen in Nederland.

Kinderarts en arts voor integrative medicine Ines von Rosenstiel

Reden: Verbinding tussen wetenschap en complementaire therapieën.

Kinderarts Ines von Rosenstiel raakte al vroeg in haar carrière geïntrigeerd door vragen van ouders of ze met natuurlijke middelen zoals gember en goudsbloem de gezondheid van hun kind konden vergroten. In plaats van boos of verontwaardigd te reageren, ging ze op onderzoek uit. Ines wil wetenschap koppelen aan ‘aanvullende geneeskunde’. Ze toetst complementaire therapieën aan wetenschappelijk criteria en onderzoekt zo of ze veilig te gebruiken zijn voor jou en mij.

Diëtist Harriët Verkoelen

Reden: Voeding als medicijn tegen diabetes.

Op gezondNU.nl is ‘diabetes-diëtist’ Harriët Verkoelen al een naam. Ze blogt over wat je zelf kunt doen om beter om te gaan met diabetes, een aandoening die helaas steeds meer levens overhoophaalt. Meer dan tien jaar geleden zette Harriët als een van de eersten in Nederland voeding op de kaart als middel om diabetes type 2 ‘om te keren’. Diezelfde boodschap draagt ze nog steeds met evenveel energie en compassie uit.

Receptmaker Nora French

Reden: Gezond eten is minder moeilijk dan je denkt.

Hoezo gezond eten ingewikkeld en tijdrovend? Receptmaker Nora French laat met enthousiasme zien hoe je binnen no time gezonder gaat eten. Ze doet dat met zoveel plezier en smaak dat je makkelijk extra groente eet. En dat ze bij ons op de redactie langskwam om gaar recepten door ons te laten proeven … tja. Dan sta je op 1-0 voor! Haar boek Gezond fastfood is een stevig statement voor iedereen die zijn leefstijl met voeding een gezonde draai wil geven.

Fysiotherapeut Nathalie Schaafsma

Reden: Een leefstijl en lijfstijlspecialist.

Fysiotherapeut Nathalie Schaafsma is zoveel meer dan alleen een fysiotherapeut. Ze is een echte ‘lijfstijlspecialist’ en richt zich niet alleen op het lichamelijke probleem. Ze kijkt naar het grotere geheel zodat mensen zelf inzien waar de klacht vandaan komt. Met een persoonlijk beweging- en voedingsplan vind je de motivatie om echt te veranderen.

Laat ons weten wie jouw Gezonde Held van 2019 is en waarom.

 

De stemming is afgelopen, woensdag 4 september 2019 maken we de winnaar bekend.

Draag je eigen gezonde held voor

Reden: Laat het ons weten!

Heb jij een gezonde held die jou stimuleert meer te bewegen, die het mogelijk maakt dat jij je lekker kunt ontspannen of die je met zijn kennis of energie inspireert om de gezonde keuze te maken? Nomineer hem of haar tot je eigen persoonlijke held.

Wie is jouw persoonlijke held?

Laat het ons hier weten en maak kans op een cadeau!