Bomvol eiwitten, boordevol smaak en in een handomdraai op tafel: dit gerecht is een echte favoriet van de redactie.
Curry met kikkererwten
Een goede curry, je mag ons ervoor wakker maken. Dit recept met kikkererwten is budgetvriendelijk en makkelijk in te vriezen. Maak een lekker grote pan voor een tafel vol mensen, of maak er een handige meal prep van. Curry is namelijk comfortfood pur sang: warm, kruidig en geurend, maar tegelijk helemaal naar smaak aan te passen. Voeg extra smaakmakers toe of speel met andere ingrediënten zoals peulvruchten. Mild voor wie niet van pittig houdt, of juist extra spicy voor liefhebbers. Zo zet je altijd iets op tafel waar iedereen blij van wordt!
Benodigdheden (voor 4 personen):
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 1 paprika
- 1 centimeter gember (optioneel)
- Handjevol (diepvries)spinazie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel korianderzaad (optioneel)
- 1/2 theelepel kardemom
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel kaneel
- Peper en zout naar smaak
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- 1 blik gehakte tomaten (400 gram)
- 200 milliliter kokosmelk
- Naanbrood
- Rijst
Dit gerecht kun je helemaal naar smaak variëren: pas de hoeveelheid kruiden aan zoals jij het lekker vindt, en kies zelf of je het met rijst, naan of allebei serveert.
Zo maak je 'm:
- Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en fruit deze kort aan in de pan met olijfolie. Mocht je van gember houden, dan is dit het moment om de gember mee te fruiten.
- Voeg vervolgens de kruiden toe en fruit het geheel tot het lekker begint te ruiken.
- Voeg de paprika toe en bak deze mee.
- Voeg de gehakte tomaten en de uitgelekte kikkererwten toe. Roer goed door en laat dit ongeveer een kwartier pruttelen op laag vuur.
- Kook ondertussen de rijst of bak het naanbrood af in de oven.
- Voeg de kokosmelk toe en laat de curry nog een paar minuten sudderen. Proef of er nog wat peper en zout aan moet worden toegevoegd.
En dan: tijd om te smullen!
- Adobe Stock