Als je schildklier niet goed werkt wat moet je dan doen? Schildklierafwijkingen komen vaak voor. In Nederland lijden meer dan een half miljoen mensen hieraan. In dit boek wordt helder uiteengezet wat de werking en de functie van de schildklier is.

Leeftijd

In dit boek wordt uitgelegd hoe de de schildklier werkt en wat hij doet. Hoewel leeftijd bij sommige schildklieraandoeningen wel een rol speelt, komen schildklierafwijkingen op alle leeftijden voor. Bij vrouwen meer als bij mannen.

Omdat schildklierafwijkingen in verschillende vormen voorkomen, bestaat er een grote verscheidenheid aan klachten, die niet gemakkelijk worden herkend. Sommige van deze klachten zijn algemeen van aard en kunnen verward worden met andere aandoeningen, die zelfs psychisch van aard kunnen zijn.

Diagnostiek, aandoeningen en therapie

Door verbeterde laboratoriumdiagnostiek en wetenschappelijk onderzoek is de kennis over de schildklier in de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Wat de werking en de functie van de schildklier is, wordt in dit boek duidelijk uiteengezet. Daarnaast komen diagnostiek, aandoeningen en therapie uitgebreid aan de orde.

Win

gezondNU mag vijf boeken weggeven t.w.v. € 19,95 (bol.com). Dr. Jan Willem Elte (1946 is internist-endocrinoloog. Zijn interessegebieden zijn diabetes, de schildklier en (ernstige) obesitas.

Wie alles wilt weten over de schildklier. Vul dan vóór 23 februari 2019 het formulier in.

  • Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op gezondNU, Lekker Gezond, diabetesNU en/of interessante aanbiedingen van door gezondNU zorgvuldig geselecteerde bedrijven ontvangen? Schrijf je dan in voor één of meerdere van onze nieuwsbrieven.

  • Om deze prijzenactie goed af te handelen, legt Mix Media BV persoonsgegevens vast. Bij deze actie gaat dit om contactgegevens (incl. e-mailadres), IP-adres, bestelde producten en/of opgegeven interesses. Bij deelname stemt u in met het verwerken van uw persoonsgegevens in overeenstemming met de privacyvoorwaarden. U gaat ermee akkoord dat Mix Media BV de persoonsgegevens deelt met de leverancier, die de prijs ter beschikking stelt. U kunt op elk moment uw gegevens inzien, wijzigen en wissen door contact met ons op te nemen via privacy@mixcom.nl met onderwerp “AVG”.