Je darmen worden ook wel je tweede brein genoemd en hebben miljoenen neuronen (zenuwcellen) die heel slim zijn. Zij vormen een leger aan bacteriën die je humeur, je gewicht en je immuumsysteem beïnvloeden. Dr. Michael Mosley neemt ons mee op een onthullende reis door je darmen en geeft een dieetplan in twee fasen om je darmen te herstellen en te resetten.

Darmflora en junkfood

Bijna iedereen weet dat overmatig gebruik van antibiotica veel ‘goede’ darmbacteriën vernietigen. Weinig mensen weten dat junkfood ook een slechte invloed heeft op de flora. Het leidt tot allergieën, voedselintoleranties en obesitas. Het ene voedsel is dus beter voor je dan het andere. Maar wat is goed voor je? Van slechts zeer weinig producten is de positieve werking wetenschappelijk bewezen. Van prebiotica tot probiotica tot gefermenteerde voedingsmiddelen en supplementen. Mosley legt in dit boek uit welke nuttig zijn en welke niet.

Recepten en menuplannen

Dit boek geeft je een handvat om je eetgewoontes aan te passen en je darmen gezonder te maken. Het slimmedarmendieet bevat veel recepten, menuplannen, checklists en tips waar je wat aan hebt. Een aanrader voor wie spijsverteringsproblemen heeft.

Win!

gezondNU mag 10 boeken Het slimmedarmendieet van dr. Michael Mosley cadeau geven (€ 18,95, nieuwezijds.nl). Hij schreef eerder de internationale bestsellers Het vastendieet en Het 8-weekse bloedsuikerdieet.

Wil jij gezonde darmen krijgen? Vul dan vóór 17 oktober 2018 het formulier in.

  • Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op gezondNU, Lekker Gezond, diabetesNU en/of interessante aanbiedingen van door gezondNU zorgvuldig geselecteerde bedrijven ontvangen? Schrijf je dan in voor één of meerdere van onze nieuwsbrieven.

  • Om deze prijzenactie goed af te handelen, legt Mix Media BV persoonsgegevens vast. Bij deze actie gaat dit om contactgegevens (incl. e-mailadres), IP-adres, bestelde producten en/of opgegeven interesses. Bij deelname stemt u in met het verwerken van uw persoonsgegevens in overeenstemming met de privacyvoorwaarden. U gaat ermee akkoord dat Mix Media BV de persoonsgegevens deelt met de leverancier, die de prijs ter beschikking stelt. U kunt op elk moment uw gegevens inzien, wijzigen en wissen door contact met ons op te nemen via privacy@mixcom.nl met onderwerp “AVG”.