Start je dag goed en neem een sapje. Zo kom je makkelijk en snel aan je dagelijkse portie groente en fruit. Inspiratieloos? Niet met dit boek.

Sapje bundelt 100 heerlijke saprecepten boordevol groente, een beetje fruit, wilde planten, zeewieren, paddenstoelen en diverse kruiden en specerijen. Van simpele shotjes tot doeltreffende detoxdrankjes. Voor zowel de beginnende als gevorderde sapjesdrinker.

De recepten volgen de seizoenen, kennen elk een unieke smaak en variëren in snelheid en moeilijkheidsgraad; van twee tot wel tien ingrediënten. Bij elk sapje wordt duidelijk uitgelegd welke gezondheidsvoordelen het heeft.

Hierbij alvast een voorproefje

Sapje voor 1 persoon

2 handjes rode watermeloen
1 handje Chinese kool
1 wortel
1 handje rode frambozen
¼ roze grapefruit
½ handje dulse (zeewier)

1. Sap de watermeloen met schil en pitten in de juicer.
2. Snijd de Chinese kool en sap in de juicer.
3. Verwijder de uiteinden van de wortel, snijd de wortel in kleine stukjes en sap in de juicer.
4. Sap de frambozen in de juicer.
5. Sap de grapefruit zonder schil, maar met witte rand in de juicer. Als je van een bittere smaak houdt, kun je ook de schil gebruiken.
6. Leg het zeewier in een bakje water om het zout eruit te weken, sap het daarna in de juicer.

WEETJE
Er zijn meer dan 200 soorten frambozen. Van rood tot paars en van wit tot zwart.

WIN
gezondNU mag 12 boeken van de makers van Sapje weggeven (€ 19,99, Carrera Culinair). En wil je meer weten over Rosalynn Campbell en Joël Goudsmit, de makers zelf? Lees in gezondNU 6 het prachtige interview hoe zij tot hun passie voor sapjes zijn gekomen.

Wil je snel aan de slag met je eigen sapje? Vul dan voor 20 juni 2016 het onderstaande winformulier in.

  • Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op gezondNU, Lekker Gezond, diabetesNU en/of interessante aanbiedingen van door gezondNU zorgvuldig geselecteerde bedrijven ontvangen? Schrijf je dan in voor één of meerdere van onze nieuwsbrieven.

 

Delen