Zodra de zon begint te schijnen in het voorjaar rennen we als een dolle naar buiten. Hup, snel de tuin in. De tuinstoelen naar buiten – met je neus in de zon. Of de wandelschoenen aan en lopen. Dat is natuurlijk allemaal geweldig, maar je huid en je voeten (blaren!) zijn soms wat minder blij met die dadendrang. Hoe versterk je je lichaam van binnenuit?
Vakantie? Dat is handdoek, zonnebril en strandlaken? Dagje wandelen? Dat is een tekenpen en blarenpleisters? Maar denk je ook aan je zonnebrand? Want als de temperaturen gaan pieken, de buitenlucht en de terrasstoel lokken, is het handig ook natuurlijke oplossingen achter de hand te hebben voor alle buitenkwalen.
Stop dit in je natuurlijke EHBO-tas
Het principe van de celzoutentherapie van Dr. Schüssler is net zo logisch als simpel: een ziekte wordt op celniveau veroorzaakt door een tekort aan mineralen. Met het aanvullen van die celzouten, bied je je lichaam directe en eerste hulp. Toch denken we niet snel aan celzouten bij vakantiekwalen. Terwijl aanvulling van het juiste celzout juist goed kan goed helpen bij die typische zomerkwalen.
- Eerste hulp bij diarree -> basiszout 3 (Ferrum phosphoricum)
- Vermoeidheid en koorts: -> basiszout 5 (Kalium phosphoricum)
- Verstopping, spierpijn, kramp, ontspanning en moeilijk doorslapen -> basiszout 7 (magnesium phosphoricum)
- Insectenbeet, koorslip , zonnebrand en zonnesteek -> basiszout 8 (natrium chloratum)
- Reisziekte -> basiszout 9 (natrium phosphoricum)
- Diarree, koortslip en griep -> basiszout 10 (natrium sulfuricum)
Celzouten zijn minerale zouten, zoals ze ook in het lichaam voorkomen. Door wrijving zijn deze zouten kleingemaakt en op lading gebracht, waardoor de cellen in je lichaam ze direct herkennen. Doordat je celzouttabletten in je mond laat smelten, kunnen ze via het slijmvlies in heel kleine deeltjes opgenomen worden. Er hoeven dus geen verteringsprocessen aan vooraf te gaan. De cel herkent de zouten en kan er direct wat mee.
Celzouten kunnen helpen om uitgestelde processen in het lichaam weer in beweging te brengen. Dat verschilt van een ongemak als een snotneus tot chronische klachten. Celzouten kun je zelfstandig gebruiken als therapie, maar ook als ondersteuning bij een reguliere behandeling.