Kip op een bedje van boekweit
Boekweit heeft een mooie nootachtige smaak en bevat magnesium. Het kalmeert, dus is het goed anti-stresseten!
Ingredients
- 300 gram wortelen
- 1 limoen
- 300 gram boekweitzaad
- 1 blokje groentenbouillon
- 4 kleine kipfilets (500 gram)
- 300 gram oesterzwammen
- zout en peper
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pak een bakblik en bekleed deze met bakpapier.
- Snijd de wortelen in schijfjes en de limoen in plakjes.
- Leg ze op de bakplaat.
- Bestrooi ze met olijfolie, zout en peper.
- Rooster de wortelen en de limoen een kwartiertje in de oven.
- Kook de boekweitzaadjes in water met groentebouillon volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Breng nu een pan met water aan de kook voor de snijbonen.
- Maak ze schoon en snijd ze in dunne repen voor ze de pan in gaan.
- In een kleine vijf minuten moeten de snijbonen gaar zijn.
- Bak intussen de kipfilets in een beetje boter.
- Haal ze na zo’n twaalf minuten uit de pan, waar je dan meteen de oesterzwammen enkele minuten in bakt.
- Schep de wortelen en snijbonen door elkaar.
- Serveer de groenten met boekweit, kipfilet en oesterzwammen.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!