Wie er zegt dat je voor een lekkere Mexicaanse chili vlees nodig hebt, heeft deze chili sin carne nog niet geprobeerd! Sin carne? Yes! Want voor dit heerlijke prakje gebruiken wij natuurlijk geen gehakt maar flink wat groenten, kruiden en kidneybonen.
Hier thuis is het een succes en als we door de weeks eters hebben maken we deze chili vaak. Niemand heeft door dat er geen vlees in zit! Opzoek naar nog meer voordelen? Komen ze: hij is super voedzaam, flink gezond, zo gemaakt en de volgende dag is hij bijna nog lekkerder. Overtuigd? Mooi dan komt hier het recept!
Chilli Sin Carne
Ingredients
- 5 stuk rijpe tomaten
- 3 stuk paprika’s (rood geel en groen)
- 4 handen spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 400 gram kidneybonen 1 blik
- 2 stuk ui rood
- 1 tl komijn
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl paprikapoeder
- 1 snufj zwarte peper
- 150 ml warm water
- 1 el kokosolie
- 1 tl groentebouillon zoutarm
Instructions
- Snij de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de knoflook, paprika’s en tomaten.
- Verwarm in een grote pan de kokosolie.
- Wanneer deze vloeibaar is verhit je de uien, knoflook, gember, komijn, paprikapoeder en de tomatenpuree ongeveer een minuut.
- Voeg daarna de stukjes paprika erbij, bak dit samen nog twee minuutjes.
- Wanneer de paprika’s gebakken zijn maar toch nog een bite hebben, voeg je de tomaten toe en laat je alles vijf minuten op middelhoog vuur staan.
- Voeg na vijf minuten het water met de bouillon erbij, roer goed door en laat nog een keer vijf minuten staan.
- Laat in de tussentijd de kidneybonen uitlekken en schep deze na de vijf minuten bij de chili sin carne.
- Zet het vuur laag en laat nog even pruttelen, breng op smaak met wat extra kruiden.
- Verdeel over twee bakjes en serveer met flink wat spinazie.
- Enjoy je supergezonde chili SIN carne!!