Kardemom wordt in India geserveerd om de maag te helpen bij de vertering én heeft als heerlijk bijsmaakje een fris mondgevoel
Luchtige pannenkoekjes met hangop en rozenblaadjes
Ingredients
- 125 gram griesmeel fijn
- 20 gram bloem
- 1 el kokosbloesemsuiker
- 1 tl gist
- ½ tl zout
- 250 ml water warm
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kardemom gemalen
- 250 gram hangop
- 50 gram pistachenoten
- 50 gram granaatappelpitjes
- 2 el rozenblaadjes
Instructions
- Meng voor de pannenkoekjes de griesmeel, bloem, suiker, gist en zout in een grote kom.
- Schenk het water erbij en roer tot een egaal beslag.
- Voeg het bakpoeder toe en meng dit door elkaar.
- Laat het beslag zo’n 30 minuten rusten.
- Roer in de tussentijd het kardemompoeder door de hangop.
- Hak de pistachenoten grof.
- Bak de pannenkoekjes in een ingevette koekenpan aan één kant.
- Schep de hangop op de pannenkoekjes en strooi er de pistachenoten en granaatappelpitjes over.
- Garneer met de rozenblaadjes.