Weinig verzadigd vet, veel smaak
Gebakken bloemkool met kipkarbonade en paddenstoelen
Op zoek naar een voedzame maaltijd met veel eiwit? Dan is de gebakken bloemkool met kipkarbonade en paddenstoelen het ideale gerecht. Perfect voor een stevige lunch of een avondmaaltijd.
Ingredients
- 4 stuk kipkarbonades
- 1 teen knoflook
- 1 stuk citroen
- 1 stuk bloemkool kleintje
- 225 gram seizoensmix paddenstoelen of kastanjechampignons
- 1 bos peterselie platte
- 1 el olijfolie extra vergine
- 1 snufje zout en peper
Extra nodig
- 1 rasp
Instructions
- Hak voor de gremolata de peterselie en knoflook fijn.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen.
- Meng alle drie de ingrediënten door elkaar.
- Zet een pan met ruim water en zout op.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in circa 5 minuten net gaar in het kokende water.
- Schep ze uit de pan en laat ze wat afkoelen.
- Verwarm olie in een ruime koekenpan en bak de bloemkoolroosjes voorzichtig omscheppend tot ze gaan kleuren.
- Ze krijgen hierdoor een fijne nootachtige smaak.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipkarbonades rondom bruin.
- Bak ze op laag vuur nog circa 20 minuten verder tot ze geheel gaar zijn.
- Was en halveer de paddenstoelen en bak ze in dezelfde pan in 5 minuten bruin.
- Serveer de kipkarbonades samen met de bloemkool en paddenstoelen.
- Strooi er de gremolata over.
- NB: De gremolata kun je een dag van tevoren bereiden en goed afgedekt in de koelkast bewaren. Je kunt als variatie ook geraspte pittige kaas toevoegen.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!