Houd het eenvoudig, dat geeft vaak de mooiste smaakbeleving
[geen intro] Spaghetti met kokkels en knoflook
Ingredients
- 250 gram spaghetti vers
- 4 tenen knoflook
- 1 bosje peterselie
- 1 pepertje
- 2 el olijfolie extra vergine
- 500 gram kokkels
- peper en zout naar smaak
Instructions
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pers de knoflook en hak de peterselie grof.
- Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in dunne ringetjes.
- Verwarm een koekenpan met olie en fruit de ui.
- Voeg de knoflook toe en bak kort op laag vuur mee.
- Schep de kokkels in de pan en bak op hoog vuur totdat de schelpen open zijn.
- Haal de spaghetti uit de pan zodra deze beetgaar (al dente) is en roer hem samen met een eetlepel kookvocht door de pan.
- Breng op smaak met peper en zout en roer kort voor het serveren de peterselie door de spaghetti.
- Serveer er geraspte kaas bij als je dat lekker vindt.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.