Eet een haan, voorkom verspilling
Hollandse haantjes met peer en salie
Ingredients
- 125 gram zout
- 1 citroen
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes salie
- 2 Hollandse leghaantjes
- 2 peren grote stevige, net rijpe
- olijfolie om te bakken
Instructions
- Los het zout op in het water en voeg de knoflookteentjes, salie en citroen in schijven gesneden toe.
- Doe de haantjes in een bak of een stevige plastic zak.
- Giet de pekel erbij en knoop de zak dicht of dek de bak af.
- Zorg dat de haantjes onder het pekelwater staan.
- Zet een nachtje in de koelkast.
- Snijd de peren in parten.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Dep de haantjes droog en leg ze in de ovenschaal en doe de citroen, knoflook en salie in de buikholte.
- Verdeel de stukken peer eromheen en verdeel er wat verse salie tussen.
- Bak de haantjes vijftig minuten in het midden van de oven.
- Gebruik een kwast om af en toe de haantjes met bakvocht te besmeren.
Notes
Uiteraard kun je dit recept ook maken met een hele kip. Mocht je een leghaantje willen kopen en weet je niet waar je ze kan krijgen? Kijk dan eens op: koopeenkip.nl of leghaantje.nl
Recept, styling en fotografie door:
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.
Kijk op ztrdg.nl »
Tried this recipe?Let us know how it was!