Een heerlijk recept uit het boek Het 8-weekse bloedsuikerdieet – 490 calorieën.
Aubergine met lamsvlees en granaatappel
Ingredients
- 2 aubergines in de lengte gehalveerd
- 1 eetlepel olijfolie
- snuf zout en versgemalen peper
- 1 ui fijngesnipperd
- 1/2 theelepel komijn
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 200 gram lamsgehakt (mager)
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 1 handje platte peterselie fijngehakt
Keukengerei
- 1 braadslee
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220 C - gasovenstand op 7.
- Leg de aubergines in een braadslede met de schil naar onderen.
- Bestrijk licht met wat olijfolie en breng op smaak met een snufje zout en veel zwarte peper en zet de slede 20 minuten in de oven.
- Verhit ondertussen de resterende olie in een pan.
- Voeg de ui en de kruiden toe en fruit 8 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg vlees, pijnboompitten en tomatenpuree toe en bak nog 8 minuten.
- Roer vlak voor het klaar is de granaatappelpitjes erdoor.
- Haal de aubergine uit de oven en verdeel het lamsgehaktmengsel over beide helften.
- Zet nog 10 minuten in de oven.
- Bestrooi voor het serveren met peterselieblaadjes.
Notes
Het 8-weekse bloedsuikerdieet
Auteur: Dr. Michael MosleyISBN: 9789057124969 Koop dit boek via Bol.com »