Thaise pompoensoep en pandanrijst met extra vezels
Ingredients
- 200 gr Lassie Pandanrijst met extra vezels
- 2 el rijstolie
- 2 sjalotjes dunne partjes
- 2-3 tl Thaise rode kruiden Jonnie Boer
- 400 ml kokosmelk
- 2 cm verse gember in dunne plakjes
- 1 verse serehstengel geplet
- ½ rode peper dunne reepjes, zonder zaadjes
- 400 gr oranje pompoen in blokjes, met schil
- 3 bosuitjes gesneden in schuine stukken van 2 cm
- 2-3 el Thaise vissaus
- 4 el verse koriander grof gehakt
Instructions
- Kook de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de sjalotjes glazig. Bak de Thaise kruiden heel even mee.
- Schenk de kokosmelk en 750 ml water erbij en voeg de gember, sereh en rode peper toe. Laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg de pompoenblokjes en bosui toe en kook de groenten in 4-6 minuten beetgaar. Voeg eventueel meer water toe en breng de soep op smaak met vissaus. Verwijder zo nodig de plakjes gember en de serehstengel.
- Schep een bergje pandanrijst in wijde kommen en schep de soep erop. Strooi de koriander erover.
Notes
In dit recept wordt gebruik gemaakt van:
Pandanrijst ExtraPandanrijst is een geurige langkorrelrijst uit Thailand. De naam pandan komt van het geurige blad van de pandanpalm. Deze rijst heeft een zachte volle smaak. Pandanrijst Extra combineert de lekkere smaak en geur van pandanrijst. Lees verder »
Dit recept is gebruikt tijdens de Veggie-challenge in samenwerking met Lassie
Tried this recipe?Let us know how it was!