Omdat miso gefermenteerd is, helpt het je lichaam bij de vertering van je maaltijd en ondersteunt het je darmen
Groene maaltijdsalade met miso-kip
Ingredients
- 1 liter kippenbouillon
- 75 gram misopasta
- 600 gram kipfilet biologische
- 200 gram bimi babybroccoli
- 200 gram babyspinazie
- 2 lente-ui
- 100 gram sojaboontjes (of doperwten)
- 6 radijsjes
Dressing:
- 1 el misopasta
- 1 el mirin Japanse zoete rijstwijn (of 2 tl honing)
- 1 el rijstazijn of witte wijnazijn
- 1 el sesamolie
- 1 el lichte sojasaus eventueel wat water (50 milliliter)
- 1 el geroosterde sesamzaad
- 1 bakje sisho cress of tuinkers
Instructions
- Breng in een hapjespan de bouillon met de misopasta tegen de kook aan.
- Pocheer hierin de kipfilets zo’n acht minuten bijna gaar.
- Zet het vuur uit.
- Laat de kipfilets in de bouillon nagaren en afkoelen tot ze lauw zijn.
- Neem de kipfilets uit de bouillon.
- Breng de bouillon aan de kook en blancheer de bimi in enkele minuten knapperig gaar en schep ze uit de bouillon.
- Roer voor de dressing de ingrediënten door elkaar.
- Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en de radijsjes in plakjes.
- Meng de bimi met de spinazie, sojaboontjes en radijs met wat dressing luchtig door elkaar in een ruime kom en verdeel ze op borden.
- Snijd de kipfilet in plakjes of trek ze in reepjes.
- Verdeel de kip over de salades en schep de dressing erover.
- Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en knip er wat cress boven.
- Serveer de overige dressing erbij.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.