Perziken ontpitten doe je net als bij een avocado. Snijd de vrucht doormidden en draai de twee helften in tegengestelde richting
Puntzak zomersalade met perziken
Ingredients
- 3 perziken
- 240 gram gerookte makreel
- 1 handje amandelen
- 150 gram rucola
- 1 sinaasappel Geperst
- 3 el extra vierge olijfolie
- 4 el tuinkers
Extra nodig:
- grillpan
Instructions
- Snij de perziken doormidden en verwijder de pit.
- Verhit een grillpan op hoog vuur.
- Snij de perziken in halve maantjes en grill kort aan beide kanten zodat er mooie grillstreepjes ontstaan.
- Rooster de amandelen in ca. 5 minuten knapperig in een hete koekenpan en hak ze grof.
- Maak een dressing van sinaasappelsap en olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de rucola in een kom, giet de dressing erover en doe de perziken erbij.
- Wrijf de makreel tussen je vingers om de eventuele overgebleven graadjes te verwijderen en voeg toe aan de salade.
- Verdeel de salade over de borden en strooi de gehakte amandelen en tuinkers erover.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.