De Duitsers zijn grote fan van pompoen, zelfs de pitjes worden gebruikt
Groene pannenkoeken met pompoenchips
Ingredients
Voor het beslag:
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie extra vergine
- 150 gram spinazie
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes basilicum
- 250 gram bloem
- 9 gram gist
- 250 ml lauwe melk
- 1 ei
- zout en peper naar smaak
- in boter om in te bakken
Voor de chips:
- pompoen
- 2 el olijfolie extra vergine
- zout naar smaak
Instructions
- Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en bak de sjalotten glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak nog even kort mee.
- Roer de spinazie (houd wat blaadjes achter voor de garnering) door de pan en laat slinken.
- Schep het spinaziemengsel, de peterselie en basilicum in een keukenmachine en pureer tot een egale massa.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zeef de bloem in een grote kom en voeg hier de gist en een snufje zout aan toe.
- Giet de lauwe melk in de kom en roer dit samen met het ei goed door.
- Roer tot slot het spinaziemengsel erdoor.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat minimaal een uur op een warme plek rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd de pompoen flinterdun.
- Verdeel over een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie.
- Plaats vier minuten in de voorverwarmde oven of tot dat ze knapperig zijn.
- Houd de oven goed in de gaten.
- De chips mogen niet te bruin worden.
- Bestrooi voor het serveren eventueel met wat zout.
- Roer het pannenkoekenbeslag nog een keer door.
- Verwarm een koekenpan en smelt hierin wat boter.
- Schep met een el (of ijsbolletjestang) drie hoopjes beslag in de koekenpan.
- Bak ze op laag vuur gaar en ze aan beide kanten bruin zijn.
- Ga door tot dat het beslag op is.
- Serveer de groene pannenkoeken met de overige spinazieblaadjes en pompoenchips.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.