Met dit gerecht proef je in een hap het beste van de herfst
Gnocchi met cantharellen, pompoen, noten en salie
Ingredients
- 500 gram Aardappelen
- 120 gram bloem
- 2 eieren
- 350 gram cantharellen
- 1 flespompoen
- 15 gram salie
- 20 gram hazelnoten
- olijfolie
- gedroogde chilipeper
- zout en peper naar smaak
Instructions
- Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
- Kook de aardappelen in een pan met een klein laagje water in twintig minuten gaar.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak ondertussen de pompoen schoon en snijd deze in gelijke stukken.
- Leg de pompoenpartjes op een bakplaat en rooster ze twintig minuten in de oven.
- Besprenkel met olie.
- Terug naar de aardappelen: giet ze af en laat ze droogkoken (deksel van de pan).
- Na vijf minuten pureer je de aardappelen.
- Meng de puree als ze afgekoeld is met bloem, eidooiers, peper en zout.
- Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg enkele minuten.
- Maak lange rolletjes van twee centimeter dik en snijd hier langwerpige bolletjes van.
- Met de tanden van een vork kun je er desgewenst een ribbelpatroon in drukken.
- Breng een grote pan met water aan de kook en doe hier de gnocchi in.
- Ze zijn klaar als ze boven komen drijven.
- Hak de cantharellen als je dat lekkerder vindt kleiner.
- Bak ze met de gnocchi enkele minuten in olijfolie.
- Voeg er wat salie aan toe.
- Verdeel de gnocchi, pompoen en cantharellen over de borden.
- Garneer met Parmezaanse kaas en gedroogde chilipeper.