Zorg voor verschillende structuren in je gerecht: knisperend, hard, zacht, en romig en iets plakkerigs
Sinaasappelcake met rozenblaadjes
Ingredients
- 200 gram suiker
- 200 gram roomboter
- 3 eieren
- 2 sap van sinaasappels
- 1 geraspte sinaasappelschil
- 125 gram speltbloem
- 75 gram tarwemeel
- 2 tl bakpoeder
- 1 el honing
- 30 gram pistachenoten
- 1 el rozenblaadjes
- poedersuiker
Extra nodig:
- cm springvorm van 22Ø of 24Ø
Instructions
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Klop de suiker en de boter romig met de mixer.
- Voeg hier één voor één de eieren aan toe.
- Mix het goed.
- Pers de sinaasappelen uit en voeg bijna al het sap toe.
- Houd twee eetlepels achter de hand.
- Rasp de schil van een (gewassen!) sinaasappel.
- Voeg de sinaasappelrasp, bloem, meel, bakpoeder en een snuf zout toe en mix het beslag kort.
- Verdeel het beslag over een ingevette of met bakpapier beklede springvorm.
- Zet de cake 55 minuten in de oven.
- Laat hem daarna afkoelen.
- Giet het overige sinaasappelsap en de honing samen in een kom.
- Roer dit goed door elkaar en smeer er de bovenkant van de cake mee in.
- Besprenkel met de gesneden pistachenoten en rozenblaadjes.
- Maak het af met een klein beetje poedersuiker voor een feestelijk effect.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |