Zonder loof zijn radijsjes ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Met loof hooguit vier dagen
Pita met avocado, knapperige kikkererwten en radijs
- 200 gram kikkererwten uit pot
- 1 el paprikapoeder
- 4 pitabroodjes
- 2 avocado’s
- 2 limoenen
- ¼ rodekool (fijngesneden)
- 125 gram geitenkaas
- 200 gram radijs ((waarvan 100 gram ingelegd, zie vorige recept))
- peper en zout
- olijfolie
- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze goed af.
- Meng de kikkererwten samen met het paprikapoeder, olijfolie, peper en zout en bak ze vijftien minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
- Snijd de pita doormidden en leg die ongeveer vijf minuten bij de kikkererwten in de oven (dezelfde temperatuur).
- Pers de limoenen uit.
- Meng ondertussen de avocado samen met het limoensap, peper en zout en prak hem niet al te fijn met een vork.
- Houd het een beetje grof.
- Snijd de rodekool in fijne reepjes en de radijsjes in plakken.
- Verdeel de avocado over de pitabroodjes.
- Brokkel de geitenkaas erover en verdeel de fijne rodekool, krokante kikkererwten en radijs over de broodjes
- Besprenkel met limoensap en olijfolie en breng op smaak met peper.
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich.
Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.