Appel-rabarber galette
Ingredients
- 2 appels fris zoet
- 4 stengels rabarber
- 100 gram suiker
- 1 citroen
Basis deeg recept
- 300 gram bloem
- 50 gram suiker
- snufje zout
- 150 gram koude boter
- 3 eieren
Instructions
- Meng de bloem, suiker en een snuf zout samen in een ruime kom.
- Voeg de boter in fijne klontjes toe en meng met je vingers tot het een kruimelig geheel is.
- Voeg twee losgeklopte eieren toe en kneed het kort tot een samenhangend deeg. Vorm een bal en leg voor zeker een uur in de koelkast.
- Was de appel en snijd in kwarten.
- Verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes, besprenkel met citroen sap.
- Was de rabarber en snijd in dunne reepjes van ongeveer 1 cm bij 7 cm lang, verdeel de suiker over de rabarber.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Rol het deeg uit tot een dunne plak.
- Vul het midden van het deeg met de appel en rabarber en laat een ruime rand over om over de appel en rabarber te kunnen vouwen.
- Bestrijk de rand met een losgeklopt eitje en een theelepel suiker.
- Bak de taart in circa 30-35 minuten.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich.Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
Tried this recipe?Let us know how it was!