Alles-in-1-kip uit de oven
Koken hoeft niet veel tijd te kosten. Helemaal als je dit ovengerecht in de ochtenduren maakt, zodat je het ‘s middags alleen nog in de oven hoeft te zetten. Maak de kip frisser met extra citroen. Ideaal als de familie komt eten!
Ingredients
- 1 rode ui
- 3 tenen knoflook
- 1 grote venkel
- 1 courgette
- 400 gram nieuwe aardappeltjes (kleintjes)
- 2 takken verse rozemarijn
- 4 kippenbouten (van boerenvrije-uitloopkip)
- zout en peper
- olijfolie om te bakken
- 1 eetlepel boter
- 4 ingelegde citroentjes (Turkse winkel) of 1 verse citroen in parten
- 3 eetlepels groene olijven gevuld met ansjovis
- 100 gram plakjes ontbijtspek
- extra nodig: ruime ovenslee/schaal ca. 35 x 25 cm
Instructions
- Pel de ui en knoflook en snijd ze grof.
- De venkel gaat in niet te dikke parten, net als de courgette.
- Was de aardappels (schil ze niet) en halveer ze. Snij de rozemarijn grof en halveer de plakjes spek.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Verdeel de kippenbouten in dij en drumstick door ze op het ‘scharnier’ door te snijden.
- Bestrooi de stukken kip met zout en peper en bak ze in de koekenpan in wat olie met wat boter in vijf minuten bruin.
- Verdeel de groenten, ui, knoflook, aardappels, citroen, olijven en rozemarijn in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
- Verdeel de stukken gebakken kip en spek ertussen.
- Besprenkel alles royaal met olijfolie en zet de schaal in het midden van de oven.
- Laat alles in anderhalf uur lekker gaar worden en schep af en toe wat braadvocht over het vlees.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!