Kalkoen in een Oosters jasje
Kaneel is goed voor je bloedsuikerspiegel en cholesterolgehalte.
Ingredients
Voor de kalkoenmarinade:
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- ½ theelepel paprikapoeder
- ¼ theelepel kaneelpoeder
- 1 rode Spaanse peper
- 2 limoenen
- 2 knoflooktenen
- 1 klein bosje koriander
- 6 eetlepels olijfolie
Voor de bulgursalade:
- 1 klein bosje platte peterselie
- 1 granaatappel
- 3 eetlepels zonnebloempitten
- 320 gram bulgur
- 1 limoen in partjes
- 400 gram kalkoenfilet (biologisch)
- scheutje olijfolie om in te bakken
- peper en eventueel zout
Instructions
- Maak een marinade van gemalen komijnzaad, paprikapoeder, kaneelpoeder, zeer fijn gesneden rode peper (zonder zaadjes), fijn geraspte limoenschil en het sap van een limoen, fijngesneden knoflook en fijngesneden koriander.
- Roer als laatste de olijfolie erdoor.
- Wentel de kalkoenfilets in de marinade en laat ze twee uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Ga ondertussen aan de slag met de bulgursalade.
- Snijd de peterselie fijn en houd deze apart.
- Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
- Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet hem af.
- Roer de zonnebloempitten en de fijngesneden peterselie erdoor.
- Breng dit alles op smaak met de limoen, wat peper en desgewenst een snufje zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem de kalkoenfilets uit de marinade.
- Bak ze kort aan beide zijden op hoog vuur, zodat de filets mooi dichtschroeien.
- Dek de filets af met aluminiumfolie en plaats in de oven.
- Afhankelijk van de dikte moet de kalkoen dan in zo’n dertig tot veertig minuten gaar zijn.
- Serveer de kalkoen op de bulgur en bestrooi met granaatappelpitten.
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!