Vegetarisch eten moeilijk? Niet als het aan ons ligt. Van 4 tot 10 maart is het de Week zonder Vlees. Een perfect moment om vegetarisch eten een kans te geven. Om het je makkelijker te maken hebben we samen met Maza een stappenplan voor je opgesteld. Zo eet je in 5 simpele stappen minder vlees.
1. Varieer!
Elke vleesvervanger, groentesoort of peulvrucht bevat andere voedingsstoffen. Een simpele manier om al deze voedingsmiddelen binnen te krijgen is door flink te variëren met verschillende vleesvervangers, graansoorten en groentesoorten. Ga ook eens voor seitan, bulgur, kikkererwten, zaden en pitten en leg verschillende kleuren groenten op je bord.
2. Vergeet de kruiden niet
Kruiden geven smaak aan je gerecht. Waar een typisch Hollands AVG’tje nogal vlak smaakt zonder de smaak van vlees, mis je in de Aziatische keuken je stukje kip niet zo gauw. Aan de slag met kruiden en gerechten uit andere keukens dus!
3. Maak het jezelf makkelijk
Houd het simpel door te kiezen voor smaakvolle vegetarische producten. Zo kun je de falafel of de spreads van Maza in je gerechten verwerken. Een simpele lunchboterham meer spice geven? Smeer een flinke laag Maza Hoemoes Spicy Chipotle of een groentespread van Maza op een geroosterde boterham. Voeg een paar plakjes komkommer of radijs toe en je lunch is compleet. Voeg de Hoemoes van Maza bijvoorbeeld toe aan deze heerlijke bonenstoof.
4. Check eventuele tekorten
Schrap je vlees voor een langere tijd uit je voedingspatroon? Je hebt dan een grotere kans op tekorten van bepaalde voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12. Kies daarom vervangende producten uit die voldoende van deze voedingsstoffen bevatten.
5. Verzamel lekkere recepten
Elke dag opnieuw bedenken wat je op tafel moet zetten? Dat kan anders! Maak het jezelf makkelijker door een aantal van go-to recepten te verzamelen. Inspiratie nodig? Maza heeft tal van heerlijke vegetarische en veganistische recepten op haar website staan, kijk op maza.nl/onze-recepten.