Paling is een oer-Hollandse delicatesse met een unieke smaak. Het ambachtelijke rookproces geeft een verfijnde en karakteristieke smaak. Paling met ESF-label kan zonder meer verantwoord worden gegeten. Gerookt van de markt, op een broodje bij de viskraam, of als filet op een toastje; paling is heerlijk en gezond!
Supergezond, lekker én een verantwoorde keus
Het voedingscentrum adviseert tenminste een keer per week vis te eten. Paling is een van de vetste vissoorten. Hij bevat meervoudig onverzadigde vetzuren (Omega 3) die goed zijn voor je hart, bloedvaten, brein en huid. Vette vis verlaagt de kans op depressie, blijkt uit onderzoek van Amsterdam UMC. Vis bevat daarnaast veel eiwitten. En dat is goed voor na het sporten om je spieren te laten herstellen. Bovendien is vette vis is het enige voedingsmiddel dat van nature een zoveel vitamine D bevat. Dat heb je nodig om calcium uit voeding op te nemen, voor het behoud van gezonde botten en tanden. Bovendien helpt vitamine D bij het behouden van je weerstand en een goede werking van je spieren. Paling is dus niet alleen supergezond, maar ook nog eens erg lekker! De meeste paling in Nederland is afkomstig uit gecertificeerde aquacultuur bedrijven, waar ze in volledig beheerste omstandigheden wordt opgekweekt. Daarbij krijgen gezondheid van de vis en dierenwelzijn bijzondere aandacht.
Ga voor duurzame paling
Als je paling koopt, let dan op het blauwe ESF-zegel. Je draagt dan bij aan het Eel Stewardship Fund. Dat waarborgt de afkomst uit betrouwbare bron en helpt mee aan duurzaamheidsoplossingen voor een gezonde palingstand in Nederland. Zo blijft paling een oer-Hollandse lekkernij, ook voor toekomstige generaties.