Paling is een oer-Hollandse delicatesse met een unieke smaak. Het ambachtelijke rookproces geeft een verfijnde en karakteristieke smaak. Paling kan zonder meer verantwoord worden gegeten. Hele paling gerookt van de markt, op een broodje bij de viskraam of als filet op een toastje; paling is heerlijk en gezond!
Boordevol Omega 3 en vitamine D
Het voedingscentrum adviseert tenminste een keer per week vis te eten. Vis is namelijk heel gezond! Paling (=vette vis) bevat meervoudig onverzadigde vetzuren (Omega 3) die goed zijn voor je hart, bloedvaten, brein en huid. Vette vis verlaagt de kans op depressie, blijkt uit onderzoek van Amsterdam UMC. Vis bevat veel eiwitten. Goed voor na het sporten om je spieren te laten herstellen. Vette vis is het enige voedingsmiddel dat van nature een ruime hoeveelheid vitamine D bevat. Deze vitamine heb je nodig om calcium uit voeding op te nemen zodat je botten en tanden gezond blijven. Bovendien helpt vitamine D bij het in stand houden van je weerstand en een goede werking van je spieren. Paling is niet alleen supergezond, maar ook nog eens erg lekker!
Paling voor de toekomst
Van alle verkochte paling in Nederland is meer dan 90% afkomstig uit de aquacultuur. Hier wordt de paling in geheel beheerste omstandigheden opgekweekt. De Nederlandse palingkweek wordt gewaardeerd om de duurzame kweekmethodes en de hoge kwaliteit van de paling. Daarbij verdienen gezondheid van de vis en dierenwelzijn bijzondere aandacht. Als u paling koopt, let dan op het blauwe ESF-zegel. U draagt met uw aankoop bij aan het Eel Stewardship Fund. Hiermee is gewaarborgd dat deze paling bijdraagt aan duurzaamheidsmaatregelen voor een gezonde palingstand in Nederland. Zo blijft paling een oer-Hollandse lekkernij, ook voor toekomstige generaties.