Bomvol groente voor een gezonde herfst
Knolselderijsoep met pastinaak
Ingredients
- 1/2 stuk knolselderij
- 2 stuk winterpenen
- 4 stuk pastinaken klein
- 2 stuk bouillonblokjes
- 2 takje tijm
Extra nodig
- soeppan met deksel en staafmixer
Instructions
- Schil de knolselderij en snij hem in grove blokken.
- Was de winterpenen en de pastinaken, schil ze en snij ook deze in grove blokken.
- Doe de groenten in een grote soeppan (met deksel) en voeg een bodempje water toe.
- Breng aan de kook, voeg water met de bouillonblokjes toe en laat alles in ca. 20 min gaarkoken.
- Pureer de soep vervolgens en voeg water toe totdat de gewenste dikte ontstaat.
- Breng op smaak met tijm, zout en peper.
- Garneer de soep met gebakken bacon, spekjes of croutons
Notes
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Recept, styling en fotografie door:Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.
Kijk op ztrdg.nl »
Tried this recipe?Let us know how it was!