Rode en oranje gekleurde groente en fruit verwarmen
Pompoentaart met kokosroom en gegrilde peer
Ingredients
- 75 gram boter ongezouten
- 1 in scheut olie omte vetten
- 2 el honing
- 1 tl kaneel
- 1 tl kardemom
- 150 gram amandelmeel
- 60 gram kikkererwtenmeel
- 50 gram droge kokosrasp
- 2 tl bakpoeder
- 300 gram flespompoen
- 1 stuk banaan
- 4 stuk eiwitten
- 100 gram pecannoten
- 400 milliliter kokosmelk zet dit eerst een nacht in het koudste gedeelte van de koelkast
- 2 stuk peren
Extra nodig:
- 6 stuk lage bakvormpjes Ø10 cm
- 1 stuk blender
- 1 stuk staafmixer
Instructions
- Begin ermee de kokosmelk de dag van tevoren in het koudste gedeelte van de koelkast te leggen.
- Dan op de dag zelf: verwarm de oven voor op 180 °C en vet de bakvormpjes in met olie.
- Smelt de boter op laag vuur in een pannetje, voeg de honing en specerijen toe en roer door.
- Meng het amandelmeel met het kikkererwtenmeel, de kokos en het bakpoeder.
- Rasp de pompoen fijn en maal het vervolgens met de banaan in een blender fijn.
- Roer het pompoenmengsel door het meelmengsel.
- Klop de eiwitten tot zachte pieken en schep dit door het beslag, voeg dan het botermengsel toe en roer tot een glad beslag.
- Schep het beslag in de vormen en bak in zo’n 25 minuten de cakejes goudkleurig. Laat ze afkoelen.
- Rooster intussen de pecannoten en hak ze grof.
- Open het blikje kokosmelk en schep het dikke gedeelte eraf (het water en de room scheiden als het koud genoeg is). Klop dit op met een mixer.
- Verdeel over de cakejes en bestrooi met de gehakte pecannoten.
- Schil de peren, verdeel ze in kwarten en leg ze op aluminiumfolie.
- Rooster ze een minuutje op de BBQ tot ze mooi goudbruin zijn. Lekker bij de taartjes.