Met het kookvocht van groente gooi je waardevolle voedingsstoffen weg, bij soep eet je ze gewoon op
Zomerse spinaziesoep
Ingredients
- 1 venkel
- 1 stengel selderij
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 el olijfolie om te bakken
- 300 gram spinazie
- 400 milliliter groenten-knoflookbouillon
- 600 milliliter water
- 1 bosje peterselie
- 1 handje amandelen
- peper en zout
Instructions
- Rasp voor de garnering een deel van de venkel in flinterdunne plakjes.
- Snijd de rest van de venkel en de selderij in ‘gewone’ kleine stukjes.
- Pers de knoflook en snipper de ui.
- Bak de ui in een pan met olie op laag vuur glazig.
- Voeg de knoflook, venkel en selderij toe.
- Bak dit twee minuten op middelhoog vuur mee.
- Voeg de spinazie en één eetlepel water toe en bak op laag vuur tot de spinazie geslonken is.
- Doe de bouillon en het water erbij.
- Kook het twintig minuten op laag vuur.
- Snijd de peterselie fijn en roer door de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met de plakjes venkel, wat blaadjes peterselie en grof gehakte amandelen.