<-- NIET ACTIEF -->

Wie luncht er niet graag met een salade? Jammer alleen dat het snel een smurrie wordt als je het meeneemt. Kan dat anders? Ja! De truc is om je salade te maken in een pot en zo mee te nemen naar je werk. Gebruik een gewone jampot of weckpot en eet zo vanaf vandaag de lekkerste salades tijdens de lunch.

Op de redactie van gezondNU zijn we al fan. Je salade vervoeren in een pot is niet alleen veel makkelijker, het ziet er ook leuk uit en het belangrijkste; je salade blijft knapperig. Kliekjes krijgen een nieuw leven en collega’s steek je de ogen uit. Maar hoe werkt het?

1,2,3 salade in een pot

  1. Maak een gebruikte pot grondig schoon of koop een (goed afsluitbare) pot bij bijvoorbeeld de Xenos of Dille & Kamille.
  2. Begin met een laagje dressing.
  3. Daarna hardere groente of fruit, zoals ui, komkommer, tomaat, paprika of druiven.
  4. Voeg eventueel rijst, pasta, kaas, aardappel, ei toe.
  5. Leg hierop de ingrediënten die knapperig moeten blijven. Bijvoorbeeld sla en nootjes.

Inspiratie van ons

Deze salades hebben wij de afgelopen weken gemaakt. Het is verstandig om de pot niet in één keer om te gooien op een bord of schaal, maar eerst de ingrediënten die knapperig moeten blijven eruit te halen. Ben je onderweg? Schud de pot dan voorzichtig en eet het met een vork.

1. Pittige salade met linzen

Ingrediënten van onder naar boven:

  • Linzen
  • Rode ui
  • Rode peper
  • Komkommer
  • Tomaat
  • Feta
  • IJsbergsla

2. Mexicaanse salade met bonen

Ingrediënten van onder naar boven:

  • Kidneybonen
  • Mais
  • Paprika
  • Tomaat
  • Avocado
  • IJsbergsla

3. Vullende salade met tonijn

Ingrediënten van onder naar boven:

  • Tonijn
  • Rode ui
  • Komkommer
  • Tomaat
  • IJsbergsla

4. Frisse salade met kip en avocado

Ingrediënten van onder naar boven:

  • Komkommer
  • Avocado
  • Tomaat
  • Kipfilet
  • IJsbergsla
  • Eventueel (zelfgemaakte) croutons

Geen inspiratie, maar wel zin in een gezonde salade? Dit boek is je redder in nood »

Lees meer over dit onderwerp