<-- NIET ACTIEF -->

Hatsjie! Nee, verkouden ben je niet, maar last van hooikoorts heb je wél. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Lees voordat je in actie komt, eerst even dit. We behoeden je graag voor deze valkuilen.

1. Je zonnebril vergeten bij hooikoorts

Nu het volop lente is, pakken we het liefst elke zonnestraal mee. Dat is natuurlijk heerlijk, maar zonder voorbereiding een minder goed idee als je hooikoorts hebt. Bescherm je ogen tegen pollen en draag áltijd een zonnebril. Zorg dus dat je deze altijd bij je hebt. Door een zonnebril te dragen kun je toch van het zonnetje genieten, zonder tranen en gesnotter.

Tip: Smeer als je naar buiten gaat vaseline op je neus. De vaseline werkt als een barrière en zo bereiken pollen minder makkelijk het neusslijmvlies.

2. Sporten in de avond

Buiten sporten is gezond en altijd een goed idee, maar wist je dat je beter in de ochtend dan in de avond kunt sporten als je last hebt van hooikoorts? Voorkom deze valkuil en sport in de vroege ochtendzon. Dan is het gehalte aan stuifmeel in de buitenlucht namelijk minder hoog dan later op de dag.

Tip: Je kunt je sportsessie ook plannen na een regenbui, want dan is de concentratie stuifmeel het laagst.

3. Niet zoenen met je partner

Eerlijk is eerlijk: je bent niet op je aantrekkelijkst als je hooikoorts hebt, maar zoenen met je partner zou klachten verminderen. Echt waar! Volgens Japanse onderzoekers neemt de productie van de stof histamine, de veroorzaker van niezen, een loopneus en jeukende ogen, flink af na een zoensessie van een half uurtje. Het proberen waard.

Tip: Eet geen chocolade tijdens een romantische avond met je partner. In chocolade zit namelijk veel histamine en dat veroorzaakt juist hooikoorts. Gember zou de afgifte van histamine remmen, dus zet liever een kopje verse gemberthee.

Gezondheid kan soms behoorlijk ingewikkeld worden. Waarom zou je er dan überhaupt aan beginnen? Hé hola, zo zijn we niet getrouwd. In deze rubriek tackelen we veelgemaakte fouten én trommelen we per valkuil de beste tips voor je op. Zo wordt kiezen voor gezond ineens een piece of cake (nou ja, niet letterlijk).