<-- NIET ACTIEF -->

Je voetafdruk verkleinen kan op talloze manieren. We denken al snel aan ons eten – niet meer in plastic, alles opeten, kleine porties en lokaal geteeld – maar neem jij ook wel eens een duik in je badkamerkast? Ontdek samen met gezondNU merken die hun steentje bijdragen aan de planeet op het gebied van beauty en vergroen je leven.

5 duurzame beautyproducten

Wat duurzaam is, is natuurlijk een discussiepunt. Sommigen geloven in 100% biologisch, andere in verpakkingsvrij, niet-genetisch gemodificeerde producten of lokale ingrediënten. Wat wij in ieder geval zeker weten: iets doen is beter dan niets doen. Wat volgt is dan ook een onvolmaakte lijst van merken en beautyproducten die niet alleen fijn zijn voor jouw huid, maar ook beter voor het milieu.

Weg met microplastics

Microplastics, daar zijn we bij gezondNU niet zo’n fan van. Het Finse Flow-Cosmetics ook niet en dus maken zij al hun producten zonder deze kleine plastics met behulp van natuurlijke ingrediënten. Onschadelijk voor natuur, fauna, flora, het waterleven én de mens. Hun hyaluron & probiotics serum vult fijne lijntjes op. En wat we aan dit product extra fijn vinden: het is volledig vegan!

Op duurzame missie

De keuze tussen gezond haar en een gezond milieu hoef je niet te maken bij de producten van ZENZ Organic. De Deense oprichtster Anne-Sophie Skjødt Villumsen stond vanaf het begin af aan voor een duurzame schoonheidsindustrie met respect voor consumenten, medewerkers in de kapsalons en het milieu. De cactus shamppo No. 17 is biologisch en gemaakt van vijgcactus.

Honderd procent natuurlijk

Wij houden ervan: producten die worden ontwikkeld door gezonde deskundigen. Zo’n merk is Abysk. De bedenker is namelijk Erica van den Broek, schoonheidsspecialist en orthomoleculair voedingsadviseur. Haar filosofie? Huidverzorgingsproducten moeten honderd procent natuurlijk en plantaardig zijn en bestaan uit een paar ingrediënten. Abysk Eye & Lip roller heeft zelfs slechts één ingrediënt: 100% biologische pure Abyssinian olie. Deze olie – verpakt in een glazen flesje – trekt snel in de huid zonder een vettig laagje achter te laten.

Troepvrije beauty

Linda Bot startte haar troepvrije beautylijn Loveli door een heftig voorval: haar moeder kreeg acht jaar geleden de diagnose borstkanker. Zij kreeg het dringende advies geen deodorant te gebruiken met aluminium. Dat was reden genoeg voor Linda om op zoek te gaan naar gezonde deodorant en zo ontstond Loveli. De deodorant ‘Loveli vegan deo: Cucumber & Aloë Vera is één van die producten. Hierbij is zelfs de bijenwas vervangen door bessenwas, uit de schil van de bessen van de Chinese lakboom.

Familiebedrijf met natuurcosmetica

Grondstoffen uit de biologische landbouw of van hun eigen demeter land, producten ontwikkeld in een eigen laboratorium, pure ingrediënten als basis … Dat is het familiebedrijf Provida in een notendop. Ze maken al meer dan dertig jaar natuurcosmetica, zoals deze zachte reinigingsmelk met plantaardige oliën en plantenextracten. En: ook nog eens vegan en dierproefvrij.

De producten in deze selectie zijn gekozen door gezondNU. Sommige producten kunnen bestaan uit een samenwerking, maar worden alleen toegelaten als ze passen bij gezondNU. Bestel je een of meerdere producten via de links, dan ontvangen wij geen commissie.