<-- NIET ACTIEF -->

Vuilniszak, na vuilniszak, na vuilniszak: in Nederland produceren we jaarlijks bijna 490 kilo afval per persoon. Wil jij je afval drastisch verminderen? Dan geven deze podcasts je een duwtje in je rug om voortaan bewuster te kopen en misschien zelfs te kiezen voor een zero waste levensstijl.

1. Pratical(ly) Zero Waste

Denk je bij het creëren van minder afval: ‘Dat lukt mij nooit!’? Laat de podcast Pratical(ly) Zero Waste je dan het tegendeel bewijzen. Elsbeth Callagan laat zien hoe ze zelf kleine stappen onderneemt om duurzamer te leven. Van eten bestellen zonder een berg afval te creëren tot het wassen van je haar zonder shampoo. Inspiratie waar je handen van gaan jeuken.

gezondNU-proof, omdat: wij ons goed kunnen vinden in Elsbeth’s motto: ‘Just one person can make a difference’. Hoe je een verschil kunt maken, legt ze in iedere aflevering op een enthousiaste en laagdrempelige manier uit.

2. E!Colle Zero Waste Podcast

Veerle Colle en haar broer Kristof delen iedere laatste dinsdag van de maand een aflevering met tips voor een zero waste levensstijl. Ook gaan ze in hun podcast in gesprek met andere groendoeners: mensen die zich inzetten voor een groenere planeet. Zo krijg je tips van een kok om te koken met afval (hallo duurzame chips!) en van een gezondheidscoach om minder afval te produceren.

gezondNU-proof, omdat: wij in ons magazine ook graag een podium geven aan mensen die zich inzetten voor duurzaamheid. Als je daar geen genoeg van kunt krijgen, zijn de interviews iets voor jou.

3. The Zero Waste Countdown Podcast

Hoe zetten experts zich in voor een gezondere planeet? Op deze vraag krijg je antwoord in The Zero Waste Countdown Podcast. Een hoopvolle podcast over hoe er een alternatief voor onder andere palmolie en plastic verpakkingen wordt gezocht en hoe ze ook in minder ontwikkelde landen in actie komen voor een duurzamere aarde.

gezondNU-proof, omdat: wij het belangrijk vinden om te focussen op wat wél goed gaat. Wie duikt in het onderwerp duurzaamheid kan er moedeloos van worden. Deze podcast bewijst dat er nog genoeg initiatieven zijn om blij van te worden.