<-- NIET ACTIEF -->

Bananen zijn … gezond! En dus doen we fanatiek banaan door de havermoutpap en bakken we er brood van. Maar niet alleen in de keuken is deze vrucht in topvorm. Hij hoort ook thuis in de badkamer; banaan is een heerlijk, verzorgend beautyproduct. We geven vijf verzorgingstips.

Banaan bevat veel vitamine E en heeft een hydraterende werking. Niet zo gek dus dat mensen het in de tijd van de Egyptenaren al massaal als beautyproduct gebruikten. Ook nu komt de banaan weer voor in verzorgingsproducten. Bananen horen op je boodschappenlijstje. Dit kun je ermee in de badkamer:

1. Boost voor je huid

Heb je een schrale of droge huid? Dan is dit masker jouw redding. Reinig eerst je gezicht. Prak daarna een rijpe banaan, voeg een theelepel honing en yoghurt toe en maak hier een papje van. Breng het masker aan op je huid en laat een kwartier intrekken. Spoel het daarna af met lauwwarm water.

2. Zet de schil in

Gooi de schil bij het pellen van deze kromme vrucht niet in de prullenbak. Ook die kun je namelijk heel goed gebruiken. Zo kun je er een masker van maken, maar ook een gezichtscrème. De schil zou natuurlijke werkstoffen bevatten die helpen tegen acné en veroudering van de huid. Blend de bananenschil met een staafmixer, voeg water toe en je bent klaar.

3. Laat je haar glanzen

Zoek je nieuwe manieren om je haar te wassen? In de beautywereld is het inmiddels heel normaal om banaan als haarmasker of conditioner te gebruiken. Er zijn bananenshampoos te koop, maar je kunt ook zelf een conditioner (of haarmasker) maken van banaan. Mix een banaan in een blender met een beetje kokosolie, olijfolie en honing. Breng het aan op je hoofdhuid en haren en laat het zo’n 20 minuten intrekken. Spoel het daarna uit met water.

4. Hallo blote-billen-gezicht

Vaak zijn make-up removers op basis van alcohol, waardoor ze een uitdrogend effect hebben op de huid. Gelukkig kun je heel gemakkelijk zelf reinigingsmelk maken. Zo doe je dat: prak een stukje banaan en meng dit met een beetje melk tot een glad papje. Doe wat van het bananenmengsel op een watje en reinig hier het gezicht mee. Afspoelen met koud water.

5. Nek- en voetenmasker

Niet alleen je gezicht, ook je nek en voeten vinden het heerlijk om verwend te worden met een masker. Zo maak je een masker voor je nek: Reinig je nek. Prak daarna een rijpe banaan en meng dit met twee theelepels lijnzaadolie en vijf druppels rozenwater. Breng het masker aan op je huid en laat het twintig minuten intrekken. Spoel het daarna af met lauwwarm water. Hier bestaat een voetenmasker uit: Prak twee rijpe bananen en meng deze met het sap van een halve citroen, twee eetlepels olijfolie en zeezout. Masseer het masker met circulerende bewegingen in je voeten. Laat het tien minuten intrekken en spoel het daarna af met lauwwarm water.

Lees meer over dit onderwerp