<-- NIET ACTIEF -->

In de zomer is het niet vanzelfsprekend om lekker te slapen. Zoemende muggen, tropische temperaturen en barbecuende buren. Uit een poll op gezondNU.nl bleek dat 52 procent van de mensen ‘s nachts naakt slaapt voor een beetje verkoeling. Slim, want slapen zonder pyjama heeft veel voordelen.

1. Betere nachtrust

Voor een goede nachtrust moet je lichaamstemperatuur ‘s nachts een paar graden dalen. Daalt je temperatuur niet, dan zullen je hersenen een prikkel krijgen om wakker te worden. Als we een pyjama dragen, wordt het lastiger om onze lichaamswarmte vrij te geven.

2. Scheelt tijd

Hup je kleding uit voor het slapen én je kunt in de ochtend zo onder de douche springen. ‘s Ochtends tijd besparen is meer dan fijn. Zelfs als het maar een paar minuten zijn.

3. Boost voor je zelfvertrouwen

In je blootje slapen is de ideale manier om meer waardering te krijgen voor je lichaam. Je verhult je niet onder een dikke pyjama, maar laat zien hoe je eruitziet. Al is dat alleen maar voor jezelf. En dat mag!

4. Beter voor je huid

Je huid moet af en toe flink kunnen ademen; om die reden wordt het aangeraden af en toe op blote voeten te lopen. Door naakt te slapen, geef je je huid de hele nacht de tijd om goed te ademen.

5. Gezond voor je intieme zones

Een huid altijd bedekken, is niet gezond. Dat geldt ook voor je intieme zones. Zo zorgt strak ondergoed bijvoorbeeld eerder voor infecties. En wat voor je handen, gezicht en je voeten geldt, geldt ook voor je vagina. Overdag lopen we niet vaak bloot, gebruik daar dus de nacht voor!

6. Meer intimiteit

Volgens onderzoek hebben partners die naakt slapen een gelukkiger en beter seksleven. Logisch toch? Naakt is seksueel prikkelend. Dus heb je een partner? Kom op, doe jullie kleren uit en kruip dicht tegen elkaar aan.

Dit zijn de voordelen van een lekkere pyjama:

1. Je bespaart geld

Slaap je zelfs in de winter naakt? Dan maak je je portemonnee blij.
Met een dikke pyjama heb je het minder koud in bed, dus kan de verwarming lager zonder te koukleumen. Als je een uur voor het slapen de verwarming op 13 tot 15 graden zet, bespaar je 40 euro per jaar. Ook is het natuurlijk beter voor het milieu.

2. Geen gebibber

Sommige oude huizen hebben geen dubbel glas, dan is een dikke pyjama in de winter echt geen overbodige luxe. Ook slaap je beter in als je het lekker warm hebt. Kortom; geen gebibber in bed!

4. Altijd een cadeau voor Sinterklaas of kerst

Voor als je alles al hebt en je verlanglijstje altijd blanco is, kun je altijd een nieuwe pyjama vragen. Hoe lelijker, hoe beter.

5. Of slaap als Donald Duck

Slapen als Donald Duck? Ja, mét shirt en zonder broek. Zo heb je het minder koud in bed, maar kan je huid toch ademen.