<-- NIET ACTIEF -->

We leven alweer ruim twee maanden in het nieuwe jaar. En natuurlijk was voor veel mensen meer sporten een goed voornemen. Alleen het volhouden is een tweede. Gelukkig zijn er genoeg apps die je net het belangrijke steuntje in je rug geven. Deze vijf gratis apps maken het sporten leuker, makkelijker en geven je motivatie.

1. Breng je hardlooprondje in kaart – Runkeeper

Voor hardlopers is een app als Runkeeper heel handig. Je kunt trainingen volgen, je afstanden bijhouden en je gemiddelde snelheid en topsnelheid berekenen. De applicatie maakt gebruik van GPS, zodat je achteraf je gelopen rondje op de kaart kunt bekijken.
(Android en iOS, gratis)

2. Squaten maar – 30DAYS

Een squat-, sit-up – of push-up challenge? Deze app geeft je allerlei trainingen voor je hele lichaam. In een maand tijd kun je spieren trainen op de plekken die je zelf wil. Iedere dag stelt de app je een nieuw doel, die je, als je het voltooid hebt, kunt afvinken.
(Android en iOS, gratis)

3. Extra inspiratie – Motivate me to exercise

Heb jij écht extra motivatie nodig of vergeet je wel eens te bewegen, dan moet je de app ‘Motivate me to’ exercise downloaden. Deze app stuurt je een aantal keer per dag een pushbericht met een inspirerende quote of afbeelding, waardoor je eraan wordt herinnerd te gaan sporten. Vergeten is geen excuus meer!
(Android, gratis)

4. Upbeat-afspeellijsten – FIT Radio

Voor wie het fijn vindt muziek te luisteren tijdens het sporten, is FIT Radio een makkelijke app. Waar je overdag graag naar luistert, is misschien niet de muziek die jou in beweging houdt tijdens het sporten. Deze app stelt upbeat-afspeellijsten voor je samen. Voor ieder muziekgenre is er wel een speellijst te vinden en de muziek stopt gelukkig niet voor de reclame.
(Android en iOS, gratis)

5. Motiveer elkaar – Strava

Misschien motiveert het je als je de prestaties van anderen kunt zien, zodat je deze kunt overtreffen.
Dat kan met de app Strava. Hierin kun je zowel je eigen prestaties bijhouden, maar ook die van vrienden en onbekenden inzien. De app is zowel te gebruiken tijdens het hardlopen (Strava Run), als bij fietsen (Strava Cycling).
(Android en iOS, gratis)

Tekst: Tessa Zwartjes