<-- NIET ACTIEF -->

Nog nooit brachten we zoveel tijd door binnen dezelfde muren. Leuk is anders, maar het is nu wel dé uitgelezen kans om vaker etherische oliën te gebruiken. Dat komt namelijk niet alleen de geur in huis ten goede, maar ook de luchtzuiverheid. Wij geven je 7 manieren waarop je etherische olie vandaag nog kunt gebruiken.

1. In een massageolie

Een massage met etherische olie is dubbel genieten. Gebruik voor het maken van je eigen massageolie 125 milliliter koudgeperste basisolie, zoals amandelolie of jojoba-olie, en voeg hier zo’n vijftien druppels etherische olie aan toe. Heb je het koud? Verwarm de olie dan even au bain-marie. Let op wel dat het niet te heet is voor je huid.

2. Op je kussen

Heb vaak moeite met in slaap vallen? Misschien geven een paar druppels natuurlijke etherische olie je dan nét dat duwtje richting dromenland. Doe een paar druppels op je kussensloop, slaapmasker of de mouw van je pyjama. Lavendelolie staat bekend als een fijn slaapmutsje.

3. Aan de binnenkant van de wc-rol

De wc is het kleinste kamertje van het huis, maar meestal niet de lekkerst ruikende. Breng daar verandering in door een paar druppels etherische olie in de binnenkant van een wc-rol te doen. Als je dan een stukje wc-papier pakt, ruik je steeds de lekkere geur.

4. Etherische olie in een diffuser

Move over ouderwets oliebrandertje! Een aroma diffuser is een geurverspreider en luchtbevochtiger in één. Ook zuivert het meteen de lucht. Koop je een leuke aroma diffuser, dan staat het ook nog eens mooi in je interieur.

5. In je kledingkast

Wil je voorkomen dat je kleding na een tijd in de kast muf ruikt, dan is etherische olie je beste vriend. Doe een beetje olie op een keukenpapiertje en smeer hiermee de randjes van de binnenkant van je kledingkast in. Motten houd je zo ook direct op je afstand.

6. Op aromasteentjes

Een alternatief voor een aroma diffuser zijn aromasteentjes. Deze stenen zijn van poreus materiaal gemaakt waardoor ze de olie makkelijk opnemen en de geur lekker langzaam verspreiden door de ruimte. Leg de stenen overal in huis. Bijvoorbeeld een paar naast je bed, in de gang of in je kledingkast.

7. Etherische olie in de stofzuiger

De geur die uit de stofzuiger komt, is vaak allesbehalve lekker. De oplossing is eenvoudig: een paar druppels van je favoriete geur in je stofzuiger. Als je dan de stofzuiger gebruikt, komt er een lekkere frisse geur mee. Met de geuren gember, limoengras of zilverspar ruikt je huis helemaal frisser dan fris.

Dit artikel is in samenwerking met Geurwolkje tot stand gekomen. Geurwolkje verkoopt aroma diffusers, etherische oliën en plantaardige oliën zoals amandelolie en jojoba-olie en werkt hierbij zo duurzaam mogelijk.