Houd het eenvoudig, dat geeft vaak de mooiste smaakbeleving
[geen intro] Spaghetti met kokkels en knoflook
Ingrediënten
- 250 gram spaghetti vers
- 4 tenen knoflook
- 1 bosje peterselie
- 1 pepertje
- 2 el olijfolie extra vergine
- 500 gram kokkels
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pers de knoflook en hak de peterselie grof.
- Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in dunne ringetjes.
- Verwarm een koekenpan met olie en fruit de ui.
- Voeg de knoflook toe en bak kort op laag vuur mee.
- Schep de kokkels in de pan en bak op hoog vuur totdat de schelpen open zijn.
- Haal de spaghetti uit de pan zodra deze beetgaar (al dente) is en roer hem samen met een eetlepel kookvocht door de pan.
- Breng op smaak met peper en zout en roer kort voor het serveren de peterselie door de spaghetti.
- Serveer er geraspte kaas bij als je dat lekker vindt.