Op zoek naar een duurzame manier om je voedsel te bewaren en te vervoeren? Gelukkig is er een scala aan opties om je plasticverbruik, zoals plastic tassen en boterhamzakjes, te beperken en te kiezen voor een duurzamer alternatief. Vegan lifestyle en foodblogger Mitu van Mitu’s Meatless Food nam hiervoor drie producten van Greenjump onder de loep en probeerde ze uit.
Re-sack netten van biologisch katoen
Omdat ik elke dag wel een boodschapje doe (lees: spontaan idee voor een recept), is het eigenlijk wel een must dat ik duurzame manieren heb om de boodschappen in te vervoeren. In deze handige netten van biologisch katoen kun je makkelijk je boodschappen bewaren. Er past veel meer in dan ik in het begin dacht. Zo stopte ik er bananen, perziken en komkommers in, maar er kon nog meer bij.
Met het katoenen koord trek je de netten dicht en zo draag je ze in je hand of hang je de Re-sack aan je fietsstuur. Er kunnen ook andere spullen dan groenten en fruit in: ideaal. Zo gaan er bij mij ook pakken drinken, rijst en potten pindakaas in. Tip? Stop de re-sack netten niet helemaal vol als je lopend bent. Dat deed ik de eerste keer en dat is best zwaar. Ben je op de fiets of met de auto, dan kan het prima.
Wasbaar en ademend
De netten zijn ademend in tegenstelling tot plastic tassen, dus je kunt zelfs je fruit erin bewaren en in de koelkast zetten. Ook kun je ze wassen op 30 graden, zodat je altijd schone zakjes hebt. Ze krimpten een beetje toen ze uit de was kwamen, maar dan zijn ze nog steeds ruim. De Re-sack netten komen in verschillende formaten en per twee, voor een betaalbare prijs.
Ook fijn in je shopper
Voor de grote boodschappen stop ik de gevulde netten in mijn katoenen shopper. Zo heb je alles bij elkaar en dat is makkelijker te vervoeren. Tot nu toe ben ik heel blij met de Re-sack netten. Ze gaan heel lang mee en het is fijn om je groenten, fruit en andere boodschappen gescheiden mee te kunnen nemen in plaats van alles in één tas te gooien. Ideaal ook voor op de markt.
Bewaarzakken van biologisch katoen
Deze bewaarzakken zijn weer net iets anders dan de Re-sack netten. Ze kunnen mee op boodschappentoer, maar ik vind ze veel handiger als bewaarzakken. Ik bewaar er bijvoorbeeld walnoten in, gedroogde peulvruchten en zelfs verse kruiden als peterselie in. Als je grote zakken met rijst of andere granen en dergelijke inslaat, dan zijn dit fijne zakken om te gebruiken.
Ook deze zakken kun je wassen op maximaal 40 graden. Ze worden verkocht in de groottes S, M en L op Greenjump.nl en komen per twee.
Boc’n’Roll Eco Foodwrap
Ik ben helemaal fan van deze handige Boc’n’Roll foodwraps! Ze nemen nauwelijks plek in je tas in beslag en zijn daarom fijner dan broodtrommels en veel duurzamer dan boterhamzakjes. Het idee dat ik hier heel veel wegwerp-boterhamzakjes mee bespaar, maakt me helemaal blij. Bovendien ligt mijn tas al vol met allerlei verschillende spullen, zoals een laptop, een Dopper en boek, dus een grote broodtrommel vind ik al snel irritant. Ook de foodwraps komen in verschillende formaten. Deze Eco foodwrap is langwerpig en ruim, dus er passen meerdere stapels boterhammen in, pistolets of een baguette. Laatst gebruikte ik hem al tijdens een kleine picknick met vrienden.
De buitenkant van de foodwrap is van katoen en de binnenkant is gemaakt van veilig TPU, waardoor je ‘m na gebruik makkelijk kunt schoonvegen.
Na een paar keer gebruiken worden ze wat viezer en dan doe je ze gewoon bij de was in. Bij mij kwamen ze er weer helemaal schoon en mooi uit.
En, wat vind ik van de producten?
Alle drie zijn ze superhandig om in huis te hebben als duurzaam alternatief voor plastic wegwerptassen. De Re-sack netten en bewaarzakjes zijn een fijne toevoeging aan de shoppers die ik standaard gebruik. Vooral op de markt zijn deze zakjes een uitkomst, want zo voorkom je dat je om plastic tasjes hoeft te vragen. Verder ben ik helemaal fan van de foodwrap. Daar wil ik zeker meer van, zodat m’n vriend ze ook kan gebruiken. Het toffe is dat de producten helemaal niet zo prijzig terwijl ze wel een heel lange tijd mee gaan. Zo haal je dat geld er ook weer uit en maak je minder gebruik van wegwerpplastic. Ideaal dus.