Op de redactie van Gezondnu zijn we gek op testen. Vooral van producten die ons leven net dat beetje groener, gezonder en lekkerder maken. Wij nemen de proef op de som, zodat jij precies weet wat je kunt verwachten. Dit keer test redacteur Esmee de spreads van Maza.
Minder zout, meer vezels
We nemen de voedingswaarden onder de loep van drie verschillende smaken Hoemoes en de Muhammara. Wat gelijk opvalt, is de mooie voedingswaarde van de Hoemoes. De verschillende smaken bevatten tussen de 40 en 50 procent kikkererwten. Fijn, want dat betekent veel vezels. De Hoemoes Rode Biet bevat daarnaast ook nog eens 20 procent aan rode biet. Aan de Hoemoes is geen suiker toegevoegd. Wel bevatten de verschillende soorten Hoemoes ongeveer één gram zout per 100 gram. Let jij op je zoutinname? Dan is de Hoemoes Less Salt een uitkomst. Deze spread bevat 50 procent minder zout dan de reguliere variant. En de Muhamarra? Daar treffen we wel een beetje suiker aan op de ingrediëntenlijst en minder eiwitten dan in de Hoemoes. Maar dan het goede nieuws, deze spread van rode paprika, walnoten en couscous bevat weinig zout én weinig verzadigde vetten. Ook heeft Maza onlangs het suikerpercentage verminderd.
Naast de mooie voedingswaarden worden de spreads van Maza ook goed geproduceerd. De spreads worden gemaakt in een grote keuken in Zaandam én zijn allemaal vegetarisch of vegan. Hoera voor de spreads van Maza!
De smaaktest
We zouden Gezondnu niet zijn als we de smaken van Maza niet uitvoerig zouden testen. Stuk voor stuk zijn de spreads vol van smaak. De Hoemoes Rode Biet is lekker verfrissend. Perfect voor op een sandwich! Een heerlijke pastasaus maak je gemakkelijk met de Hoemoes Less Salt en met de Muhammara maak je verrassende pita’s, pizza’s, soepen en sandwiches. Mijn persoonlijke favoriet? De Hoemoes Tomaat met Basilicum, lekker om mee te dippen en smeren, maar ook fijn om mee te koken.
Zelf proeven? Ga naar maza.nl voor een dosis receptinspiratie en scoor de spreads in je lokale supermarkt.