Een goede voorbereiding is het halve werk, zeker als het gaat om het kerstdiner. Om te voorkomen dat je als een stresskip de kerstdagen ingaat, geven wij je alvast inspiratie. Het is een klassieker, maar dan in een nieuw jasje: een garnalencocktail met guacamole en mango.
Breek je je hersenen ieder jaar over de recepten die je moet kiezen voor het kerstdiner? Dan komt dit recept als geroepen. Deze makkelijke garnalencocktail staat zo op tafel en valt in de smaak bij iedereen.
Benodigdheden voor 4 personen:
De voorbereidingstijd van dit voorgerecht (of tussengerecht, ligt aan hoe uitgebreid je het diner wil maken) is een half uurtje. Daarvan is ongeveer tien minuten wachttijd op de oven. Je hebt het volgende nodig:
- 4 mini tortilla’s
- 1 mango in plakjes
- 1 limoen
- 1 avocado
- 150 g roze garnalen
- 1 mini Romeinse sla
- 2 el olijfolie
- 4 el mambo cocktailsaus
- 3 takjes koriander
- 4 ovenvaste bakjes
- 1 grillpan
- 1 rasp
Bereiding:
Om goed voorbereid te zijn is het bakken van de tortilla’s in de oven de eerste stap. Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Druk vervolgens de mini tortilla’s in de ovenbakjes, er ontstaat zo een kuipvormpje. Bak de tortilla’s in de oven voor 6-8 minuten zodat ze er krokant uitkomen. Zo behouden ze hun vorm, ook al koelen ze af. Haal de tortilla’s uit de bakjes en laat ze goed afkoelen.
De tweede stap is het grillen van de mangoplakjes. Deze stap is optioneel, maar absoluut een aanrader. Je geeft zo namelijk veel smaak aan de mango. Verwarm de grillpan en smeer de mango met een beetje olie. Gril ze voor 1-2 minuten per kant. Als er grillstreepjes op zitten, zijn de plakjes goed.
Tot slot is het tijd om de cocktail te maken. Rasp eerst de groene schil van de limoen en bewaar dit als garnering. Het sap van de limoen is nodig voor later. Schep het vruchtvlees van de avocado in een kom en prak het met 1 eetlepel mambosaus tot een guacamole. Doe hier 1-2 eetlepels limoensap, peper en koriander bij en doe de resterende mambosaus bij de garnalen.
Zo maak je het bord op
Leg op elk bord een paar tortillakuipjes en leg hier een paar blaadjes Romeinse sla in. Schep vervolgens de guacamole erin en verdeel de mango en de garnalasalade over de kuipjes. Strooi tot slot een beetje limoensap erover. Let op dat je niet te veel gebruikt, anders wordt het te zuur.
Met één van deze kerstrecepten ben je in ieder geval klaar voor het kerstdiner. Succes en vergeet niet te genieten van dit heerlijke voorgerecht!