Kleedje mee, lekkere hapjes en drankjes in een mand en gaan! Bij een geslaagde picknick horen makkelijke én lekkere gerechten. Maak wraps met (vegetarische) kipfilet, Hoemoes en sla, ga voor een pastasalade met zongedroogde tomaatjes, sla en de Esfenaj Spinazie Amandel Dip, maak een fruithapje klaar óf bereid deze handige falafelspiesjes!
Aan de slag met de spiesjes
Verzamel voor een portie voor 4 personen de volgende ingrediënten
Voor de spiesjes:
- 1 verpakking (250 g) Maza falafel
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 rode ui, in kwarten
- 200 g bulgur
- (extra vierge) olijfolie
- Zout en peper
Ingrediënten voor de rauwkost:
- ½ komkommer, uitgehold en in kleine blokjes
- 2 tomaten, in kleine blokjes
- 100 g kalamata olijven
- 10 g munt, fijngesneden
- 10 g peterselie, fijngesneden
- 10 g dille, fijngesneden
Voor de whipped tahini:
- 125 g tahin
- 100 milliliter koud water
- 1 citroen, het sap
- 1 tl gemalen komijnzaad
- ¼ tl chilivlokken
- Sesamzaad, om te garneren
Zó maak je de spiesjes
- Bereid de bulgur volgende de instructies op de verpakking. Zet dit apart.
- Maak de vier falafelspiesjes: rijg om en om de rode ui, paprika en de Maza falafel aan de spiesjes. Gebruik een kwast om de spiesjes in te smeren met olijfolie.
- Gril de spiesjes in een grillpan totdat de falafel grillstrepen heeft en de ui en paprika zacht zijn geworden.
- Maak de whipped tahini: doe de tahin in een mengkom samen met de gemalen komijnzaad en citroensap. Gebruik een mixer en klop de tahin terwijl je langzaam het water toevoegt. Blijf kloppen tot een luchtig geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper en garneer met sesamzaad en chilivlokken.
- Meng de ingrediënten voor de rauwkost in een kom en breng op smaak met extra vierge olijfolie, zout en peper.
- Verdeel de bulgur over de borden, samen met falafelspiesjes, de rauwkost en whipped tahini. Eet smakelijk!